Aradul, reprezentat la „Satele Unite ale României”

0
783

Ansamblul Cununiţa a reprezentat cu mândrie Aradul la „Satele Unite ale României”, un proiect de valorificare a culturii tradiţionale. Evenimentul, desfăşurat la Săpânţa, judeţul Maramureş a fost organizat de Consiliul Judeţean Maramureş şi de Peter Hurley, fost viceconsul onorific al Irlandei la Bucureşti, alături de mai multe asociaţii neguvernamentale.

Proiectul promovează cultura tradiţională şi solidaritatea comunităţilor rurale din România, fiind unul dintre proiectele care celebrează Centenarul Marii Uniri. Au participat peste 800 de delegaţi din toată ţara. Interpreţi, dar şi formaţii artistice, au susţinut spectacole specifice zonelor de provenienţă pe o pajişte din apropierea Cimitirului Vesel. Interpretarea Ansamblului Cununiţa, condus de Ioan Dărău a fost apreciată.

„Putem fi, pe bună dreptate, mândri de Ansamblul Cununiţa! Dintre sutele de participanţi, arădenii s-au remarcat prin port, talent şi sufletul pus în producţia artistică. În Anul Centenarului Marii Uniri, susţinem toate iniţiativele care pun in valoare patrimoniul cultural material şi spiritual arădean”, a spus Iustin Cionca, președintele CJA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.