Aradul s-a înfrățit cu Provincia Voivodina și se urmăresc proiecte comune

0
569

Aradul s-a înfrățit cu Provincia Autonomă Voivodina, din Serbia, în cadrul unui eveniment care a avut loc chiar sâmbătă, în Palatul Guvernului, de la Novi Sad. Actul istoric dintre cele două unități administrative a fost semnat de președintele Igor Mirovic și președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca.

Cei doi au subliniat importanța momentului, prin faptul că relațiile de parteneriat dintre Arad și Voivodina, care generează proiecte în cadrul Euroregiunii Dunăre-Criș-Mureș-Tisa, vor primi o amploare mai mare ca urmare a înfrățirii.

„Îmi doresc ca prin acest acord să oficializăm relația noastră bună de colaborare din cadrul Euroregiunii DKMT și, în același timp, să dezvoltăm proiecte economice, educaționale, culturale, dar și pentru minoritățile etnice din regiunile noastre. Faptul că în anul 2021 două orașe din Euroregiune vor fi Capitale Europene ale Culturii, iar Aradul este partener cu Timișoara în acest proiect important, va contribui la creșterea vizibilității noastre reciproce și la dezvoltarea regiunii.(…)Din perspectiva istoriei, a moștenirii trecutului, actul pe care l-am semnat este istoric. Din perspectiva viitorului, este un pas prin care demonstrăm că Vojvodina și Arad au înțeles că numai prin eforturi conjugate vom putea ajunge acolo unde ne-am propus: să le asigurăm cetățenilor noștri, la ei acasă, viața bună pe care mulți sunt tentați să o caute departe de casă!”, a susținut Iustin Cionca.

Voivodina are o populație de aproximativ 2 milioane de locuitori. La nivelul administrației publice există șase limbi oficiale, printre care și limba română, provincia fiind considerată una dintre cele mai multiculturale din estul Europei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.