nouă metodă este folosită în municipiu pentru a alunga ciorile. 

Astfel, se folosește „metoda bufniței”, care de faptconstă în montarea în copaci a unei bufnițe păpușă, care ar alunga ciorile. 

Metoda aceasta de alungare cu ajutorul bufnițelor simulate este una  eficientăbufnița fiind o pasăre de pradă 

Problema principală legata de ciori este aceea  devin treptat tot mai  inteligente. 

Pagubele produse de cârdurile de ciori sunt anual tot mai marimai ales in cazul culturilor de porumb. 

Materiile lor fecale au o aciditate extrem de mare, iar când plouăaceste substanțece se infiltrează în tencuielile  imobilelorintră în reacție chimică cu calcarulÎn timp, se produc deteriorări ale zidăriei ce pot  fie extrem de grave și  necesite reparații costisitoare. 

În plus, păsările ce trăiesc în libertate (ciorigrauriporumbeivrabii), pot transmite boli grave și paraziți periculoși atât la om, cât și la animalele de companie. 

De asemeneadacă nu se face nimic pentru a le ține departepăsările pot distruge o întreagă recoltăAceste daune pot  reprezenta pierderi considerabile pentru marile ferme sau micii  fermieri. 

Sperietorile tradiționale sunt staticeiar păsările se obișnuiesc cu ele foarte rapid, rezultând în eficiența  pe termen scurtSistemele zgomotoase, cum ar fi pistoalele cu gaz deranjează cartierulSoluțiile chimice au  consecințe inacceptabile asupra mediului natural. 

Acesta este motivul pentru care metoda bufnițeifolosită pe larg și în alte      zone ale  lumiieste una dintre cele mai bune metode de speriat, aceasta mimează o pasăre răpitoare.  

Menționăm  prădătorii principali ai păsărilor dăunătoare sunt  răpitoareleiar prezența răpitoarelor ține păsările parazite la distanță. 

  • Mariana Turda spune:

    Consider că este singura metodă acceptabilă de a convinge păsările să-și caute alte locuri de cuibărit. Trebuie să înțelegem că și ele au dreptul să trăiască, ca tot ce e viu pe pămînt. Este obligația noastră ca atunci cînd ne impunem stilul propriu de a folosi spațiul, să o facem fără a distruge celelalte ființe (asta dacă suntem într-adevăr cea mai inteligentă formă de viață de pe planeta aceasta). Am văzut într-un documentar despre observarea faunei sălbatice că s-au inventat și se folosesc roboți care imită atît de bine animalele vizate, încît unii au fost „adoptați” și incluși în grup. 🙂

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției