muncaPiaţa arădeană a muncii oferă posibilităţi diverse de reorientare profesională, în această perioadă. Cu peste 500 de oferte de angajare, Aradul se numără, cel puţin luna aceasta, printre judeţele cu cele mai multe locuri de muncă vacante, anunţate de angajatori, la Agen­ţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM). De altfel, într-un clasament din punct de vedere al ofertelor de angajare, judeţul nostru este pe locul al IV-lea în ţară, după Cluj, Bucureşti şi Prahova. De această dată, Aradul a depăşit chiar şi judeţul vecin, Timiş, unde s-au înregistrat doar peste 200 de job-uri.
În timp ce în Arad, firmele sunt interesate să recruteze sute de angajaţi, în alte judeţe, locurile de muncă pot fi numărate chiar pe degetele de la o mână. Este cazul judeţului Bacău, unde, la agenţia de şomaj s-au anunţat doar cinci oferte de angajare. Cele mai multe oferte de angajare se adresează persoanelor cu studii medii, profesionale şi lucrătorilor necalificaţi.
Arădenii interesaţi să ocupe un loc de muncă se pot adresa AJOFM, sau pot accesa adresa de internet http://www.anofm.ro/lmv , unde pot vizualiza locurile de muncă vacante oferite în fiecare judeţ, pe meserii, precum şi persoanele de contact cărora le pot solicita informaţii suplimentare.

Recomandările redacției