gripeCu toate că arădenii au reuşit să treacă peste iarna aceasta, care a cunoscut perioade cu temperaturi extrem de scă­zute, fără să cunoască nici măcar un caz de gripă, venirea primăverii a schimbat radical situaţia. În loc ca îmbolnăvirile de sezon să scadă odată cu creşterea temperaturilor, fenomenul s-a produs exact pe invers.
Medicii epidemiologi din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Arad au înregistrat un număr de şase cazuri de gripă. „Este vorba despre patru cazuri de gripă de tip B şi două cazuri de gripă de tip A. Chiar dacă nu este vorba despre gripă porcină, toate cele şase cazuri sunt destul de serioase“, ne-a declarat dr. Loredana Ungureanu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Arad.
În perioada 4-10 martie, medicii au mai contabilizat aproape două mii de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, ceea ce este foarte mult, mai ales pentru această perioadă. Grupa cea mai afectată de vârstă a fost între 5 şi 14 ani. Din totatul celor două mii de cazuri, 84 au necesitat internare. „În ceea ce priveşte numărul de pneumonii care a fost înregistrat în aceeaşi perioadă de timp, acesta a cunoscut vârful. Niciodată, în această iarnă, nu au fost înregistrate 650 de pneumonii într-o singură săptămână. Şi numărul celor care au avut nevoie de internare a fost uriaş: 104. Ce este şi mai îngrijorător îl constituie faptul că toate aceste cazuri sunt mult mai severe. Sunt cazuri virale care se complică în infecţii bacteriene, iar evoluţia bolii devine mult mai severă“, a mai spus dr. Loredana Ungureanu.

Recomandările redacției