Aradul se confruntă cu sute de cazuri de varicelă

0
563

VaricelaMedicii epidemiologi din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Arad au înregistrat anul acesta un număr record de cazuri de varicelă. Cei mai afectaţi sunt copiii cuprinşi între 5 şi 9 ani. În luna ianuarie au fost sesizate 160 de cazuri, dintre care 45 la grupa de vârstă 5-9 ani. În februarie au fost înregistrate o sută de cazuri, iar în luna martie 134. „În luna aprilie au fost constatate 116 cazuri, însă numărul infecţiilor este destul de ridicat şi în luna mai. Numărul exact al infecţiilor din luna mai îl vom afla însă după data de 10 iunie, când vom avea toate datele de la medicii de familie din judeţ“, ne-a declarat dr. Loredana Ungureanu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică.

Varicela este o boală deosebit de contagioasă, în urma căreia pot rămâne cicatrici severe la nivelul pielii, care pot afecta pe termen lung încrederea în sine a copilului. De asemenea, varicela poate produce complicații precum meningită, encefalită (inflamarea creierului) sau pneumonie.

Majoritatea copiilor afectați de varicelă au în jur de trei ani, vârstă la care boala poate apărea cu complicații.

„Faptul că un vaccin, așa cum este cel împotriva varicelei, este opțional, nu înseamnă că acesta este mai puțin eficient sau că boala este nesemnificativă. Există o limită pe care sistemul de sănătate o poate suporta, însă părinții nu trebuie să se bazeze doar pe aceasta, ci să caute să își protejeze copiii și mai bine. Vaccinarea este o investiție în sănătate”, declară dr. Adrian Dărăbanţiu, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.