Aradul se numără printre cele mai profitabile judeţe din ţară

0
285

Într-un top al celor mai profitabile judeţe din ţară, Aradul ocupă locul 7. Datele statistice arată că, producţia industrială la nivelul judeţului a înregistrat o creştere de 6,3 la sută, în decursul a şapte luni ale anului, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

De asemenea, valoarea cifrei de afa­ceri a întreprinderilor industriale – piaţa internă şi externă – a înregistrat o creştere de 7,3 la sută, în aceeaşi perioadă a anului acesta. Aradul este unul dintre judeţele în care, companiile cu capital străin asigură locuri de muncă pentru un număr mare de locuitori. Mai precis, din peste 118.000 de salariaţi cât are judeţul nostru, un număr de 32.714 lucrează în companii străine. Aici intră companiile din domeniul industriei, hypermarketuri, dar şi bănci străine.

Demn de menţionat şi că, într-un top al celor mai mari câştiguri salariale, pe judeţe, Aradul ocupă locul 10, la nivel de ţară. Cifrele statistice arată că, 2.628 de arădeni câştigă peste 5.000 de lei, în timp ce 9.614, între 2.415 lei şi 5.000 de lei. Aproape 31.000 de arădeni primesc doar salariul minim pe economie, de 975 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.