Zilele Aradului nu se țin doar acasă, ci și peste hotare. Cum județul nostru este înfrățit cu districtul german Tübingen, aici s-au ținut zilele orașului nostru.

În perioada 27-30 iunie 2019, timp de patru zile, o delegație a Consiliului Județean Arad a făcut o vizită la Rottenburg, în districtul german.

Scopul vizitei a fost organizarea evenimentului „Zilele Aradului la Tübingen”

Au fost prezenți și primarii localităților Pecica și Buteni, precum și o delegație a Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.„ Am dorit să prezentăm partenerilor germani o altă față a României, să oferim imaginea oamenilor harnici, responsabili, dedicați valorilor europene, care trăiesc în județul Arad și, în general, în vestul României. Cultura germană este o parte a culturii arădene. Avem o comunitate puternică de oameni de afaceri germani. Avem școală generală și liceu german. Iar unii dintre cei mai importanți parteneri sociali ai Aradului sunt din Germania”, a susținut Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

În debutul programului acestui eveniment au fost organizate întâlniri oficiale, pentru discutarea unor proiecte și stabilirea unor contacte la nivel universitar și administrativ. Acolo s-a vernisat și expoziția de Artă plastică Mihai Takács, cu tablouri despre panorama urbană arădeană.

Cei de la Rottenburg au putut lua parte la spectacolul susținut de tânăra arădeancă, Sara Gheorghe (n.r căreia i s-a solicitat să susțină și un al doilea recital în afara programului său) și dansurile Ansamblului Păstrătorii Tradiției, din Pecica.

La Rottenburg, Aradul a ieșit în evidență inclusiv al unui festival local, trupele arădene Arthur in Neverland și B-Ton fiind „cap de afiș”. Tot aici a avut loc o expoziție a foto a artiștilor vizuali de la Foto Club Pro Arad, prezentată de vicepreședintele clubului, Călin Andra. „Putem considera că această deplasare a fost un succes, că Aradul s-a prezentat foarte bine, atât pe plan cultural, cât și ca o perspectivă a colaborării administrative, universitare și economice”, a conchis Iustin Cionca, președintele CJ Arad.

Recomandările redacției