icimAradul şi Alba Iulia sunt echipele româneşti care se înfruntă în meci direct de cele mai multe ori în acest sezon. S-a întâmplat deja de 4 ori, iar Univ.Goldiş ICIM conduce cu 3-1 la general, ultima victorie fiind şi cea mai concludentă, 72-52 acum două săptămâni, în manşa retur a sferturilor de finală din Cupa României. Echipa pregătită de Jose Araujo are ascendent moral şi în Liga Europei Centrale, unde este neînvinsă după 5 meciuri, una dintre victorii fiind obţi­nută chiar în cetatea Unirii în toamna anului trecut, scor 75-72. Alba Iulia            i-a provocat însă ICIM-ului singura înfrângere de până acum, 77-72 în manşa tur a “sferturilor” din Cupa României şi rămâne, alături de Târgovişte, principala rivală.
Univ.Goldiş ICIM conduce cu 3-1 la general
Moralul trupei lui Miroslav Popov este acum la cote înalte, ca urmare a victoriei preţioase obţinute în runda trecută de campionat, 56-46 la Târgovişte. Aradul şi Alba Iulia se cunosc deja perfect, iar astăzi, ora 18:30, se înfruntă la Sala Polivalentă, în etapa a 8-a a Ligii Europei Centrale. Univ.Goldiş ICIM este lider neînvins, cu 10 puncte şi deja se poate gândi la turneul final din primăvară, acelaşi lucru fiind valabil şi pentru CSU, deşi trupa din Alba Iulia are două înfrângeri după cinci meciuri. „Va fi greu, un alt meci decât cele pe care le-am jucat până acum cu Alba Iulia. Am şi uitat ce s-a întâmplat până acum, un joc care îl începem de la zero. Întâlnim o echipă bună, cu un antrenor pe măsură, dar asta se ştie deja. Dar, cum am mai spus-o şi altă dată, ne place o asemenea provocare”, spune antrenorul echipei arădene, Jose Araujo.
Se anunţă un nou duel spectaculos
Se anunţă poate cel mai neinteresant meci dintre cele două grupări, care şi-ar putea conserva forţele pentru duelurile din campionat, unde miza este cu adevărat importantă.
Lucru valabil în special pentru Univ.Goldiş ICIM, care duminică are meci greu în Liga Naţională, la Târgovişte. Asta nu înseamnă că astăzi nu vom avea un joc specta­culos, mai ales că rivalitatea pe relaţia Arad – Alba Iulia nu ţine cont de circumstanţe. Probabil că cei doi antrenori vor arunca în luptă tot ce au mai bun, pentru că orice derby, fie el jucat şi într-o competiţie sub cota celor două combatante, trebuie onorat cum se cuvine.

Recomandările redacției