Să fii șofer în Arad nu e ușor deloc. Prima și prima dată te confrunți cu gropile. Acele gropi care sunt cunoscute de toți șoferii și trecute pe sub toate roțile. Gropile care reușesc din când în când să lase un șofer în pană și să te facă să te rogi să nu cadă ceva piesă din mașină.

Mai departe urmează parcările. Veșnica și nemuritoarea problemă care probabil o să ne facă renumiți la un moment dat. Nu aveai înainte unde să parchezi, iar acum cu lucrările ce se fac ai la dispoziție și mai puține locuri de parcare.

Trecând mai departe, ajungem în punctul în care realizăm că o dată la câteva zile, dacă ai drum pe centrul Aradului, e bine să te încarci cu răbdare. Să faci 20-30 de minute prin București, dintr-un loc în altul care sunt relativ apropiate, am mai auzit, dar să pățești asta și în Arad deja devine ușor supărător.

De multe ori semafoarele nu merg, traficul fiind dirijat de polițiștii locali. Aceștia, cu toate că își dau interesul și încearcă să dirijeze cât mai bine cu puțință, ei nu sunt semafoare. Lucrurile se mișcă într-un ritm extrem de lent și care îți pune cu adevărat răbdarea la încercare.

Ziua de astăzi a decurs bine pentru mulți arădeni, singura problemă a fost când au ajuns în centrul orașului. Ei bine, de la teatru și până în dreptul primăriei, cu mașinile bară la bară, nu făceai decât vreo 20 de minute dacă aveai noroc.

Lucrurile se întâmplă așa tot mai frecvent și arădenii nu prea înțeleg de ce, din senin, semafoarele sunt scoase din funcțiune și sunt înlocuite cu oameni care trebuie să dirijeze mii de mașini. La început îți dă senzația că urmează să găsești în drum niște lucrări care să nu permită circulației să se desfășoare în limitele normale. Mai apoi realizezi că nu există nici o săpătură pe porțiunea respectivă de drum.

Așa, bară la bară, arădenii pot liniștiți să lege relații de prietenie pentru că vor petrece cel putin 20-30 de minute împreună, între două stații de tramvai.

Spre bucuria tuturor, după un drum care pare interminabil, a apărut și primul semafor care funcționează. Prea târziu căci în aerul din jur deja s-a instalat tensiunea și nu pare să se mai schimbe ceva.

Cu toate cele ce se întâmplă prin Arad, sperăm că nu va avea loc nici un accident sau vreo urgență care să necesite ambulanța pentru că efectiv nu știm cum este posibil ca mașinile să facă loc printre ele. Până să se ajungă acolo însă, dorința cea mai mare a oricărui șofer arădean este aceea de a reuși să treacă de aglomerație și să încerce să schimbe ruta de mers ca să nu mai trebuiască să o ia încă o dată de la capăt.

Recomandările redacției