hagi danoneDe șase ani, Gheorghe Hagi dă o anvergură puternică unui campionat de juniori din România. Implicarea celui supranumit „Regele” în întrecerea micilor fotbaliști Under 13 a oferit o expunere națională, iar Aradul se poate mândri că a fost de două ori în plină lumină a reflectoarelor, grație clubului Atletico: în 2009, învingători au fost băieții lui Cristi Păcurar și Marius Demian, iar anul trecut a venit rândul unui triumf din partea generației pe care au condus-o Arpad Cserneczky și Adrian Petruț,
Victoria din 2012 a făcut ca sfârșitul de mai și începutul de iunie să aducă toți ochii ațintiți asupra Aradului. Aici se joacă faza finală, iar marea câștigătoare ajunge să joace în întrecerea mondială, tocmai pe Wembley, unde încă se simte parfumul finalei Champions League!
Hagi vine la Arad!
Gheorghe Hagi și-a anunțat pre­zența la meciurile care decid ierarhia finală. Marele fotbalist va fi aici sâmbătă, atunci când se joacă semifinalele și marea finală.
„Pentru mine înseamnă foarte mult să îi văd pe aceşti copii cât de mult îşi doresc să reuşească. Cu ajutorul nostru şi cu încrederea pe care ne străduim să le-o dăm, cu siguranţă că vor ajunge să îşi îndeplinească visul, acela de a juca fotbal la cel mai înalt nivel. Acum, ei fac primii paşi. Sper să îşi aducă aminte peste ani că drumul lor a început aici, la Cupa Hagi Danone”, a transmis Hagi. „Pentru mine va fi un eveniment, în sfârșit reușesc să-l văd față în față”, a mărturisit Gabor Biro, fundașul UTA-ei din anii 60-70. „Speram să avem parte în momentul arădean și de o promovare a UTA-ei, dar n-a fost să fie. Vom avea un moment dedicat domnilor care au fost în 1970 pe teren contra lui Feyenoord”, a punctat Dorin Focșeneanu, reprezentant al companiei organizatoare.
Biro va fi premiat înaintea ultimului act de ambele finaliste, alături de gloriile arădene Flavius Domide, Mircea Axente, Viorel Sima, Mihai Jivan şi Gheorghe Vaczi.
Ultimul mare turneu pe un
stadion construit de Neuman?
„Aradul se va ridica la nivelul competiției. Se pare că va fi ultimul mare turneu pe acest stadion în construcţia aşa cum o ştim. Lucrările la noul stadion ar trebui să înceapă în toamna acestui an, conform promisiunilor”, a spus şi Dorel Cura, preşedintele AJF-ului arădean care a venit în sprijinul lui Hagi la organizarea finalei.
Partener a devenit şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad care, prin vocea inspectorului de educaţie fizică şi sport Paul Barta, a anunţat că turneul a fost promovat în şcolile arădene şi se aşteaptă tribune pline cu copii.
Pe lângă cele două victorii ale CS Atletico Arad, precedentele ediţii ale Cupei Hagi Danone au fost câştigate de Steaua Dunării Galaţi, LPS Aripi Piteşti şi Universitatea Cluj
Cine joacă
Participă echipele câştigătoare ale celor şapte faze zonale: CFR Cluj, Oţelul Galați, CSS Corabia, SC Junior Vaslui, Interstar Sibiu, Electrica Timișoara, Petrolul Ploieşti şi campioana en-titre, Atletico Arad. Vineri se joacă faza grupelor, de la 8,30-11,30 şi 16,00-19.00. Sâmbătă începe de la 9,00, cu semifinalele, iar meciul care trimite o echipă pe Wembley se joacă de la 16,00.

Recomandările redacției