Problematica skatepark-urilor, sau mai bine spus lipsa lor în orașul nostru, nu este una necunoscută, dar continuă să fie ignorată de către administrație.

Astfel, în urma unor sesizări din partea cititorilor, am decis să „tragem o fugă” până „la Cruce”, acesta fiind de ceva timp locul de întâlnire al adolescenților pentru a se da cu skate-ul.

Astfel, în jurul orei 17, încep să se strângă adolescenții Aradului în parc, majoritatea folosind scările Crucii ca și loc de ședere sau ulterior ca și obstacol pentru skateboard. După ce o bună parte din gașcă se strânge, ei încep să facă diverse scheme, în zona Crucii, cu skate-ul, sau cu bicicletele.

Mulți arădeni sunt revoltați, deoarece acest loc ridicat în memoria celor uciși în timpul atacului Ungariei comuniste în vestul României, este acum folosit ca și o pistă de skateboard.

Bineînțeles, nu numai cei care înțeleg însemnătatea acestui monument sunt revoltați, ci și adolescenții, care susțin că nu au alte locuri în care să își petreacă timpul liber, făcând aceste activități.

Nu avem unde să ne dăm cu skate-ul, unde să mergem? În parc nu avem loc special pentru asta, iar singura rampă pe care o aveam nu mai este folosibilă și era și mică oricum”, ne declară unul dintre adolescenții cu placa sub picioare.

Proiecte pentru skate parcuri s-au făcut în nenumărate  rânduri, însă niciodată nu s-au concretizat.

Note personale ale redactorului:

Administrația își dorește un popor sănătos, dar nu investește concret în nimic ce înseamnă sănătatea fizică și activitățile sportive ale arădenilor, inclusiv ale adolescenților.

Mulți se revoltă pe copii, însă nu este vina lor. Ei doar doresc să stea în comunitate și să se implice în anumite activități specifice vârstei.

Deoarece ar trebui să ne gândim la viitorul acestor copii și să nu îi ținem închiși în casă, transformându-i astfel în mici roboței, ar trebui să creem posibilități ca aceștia să ducă o viață sănătoasă, acest lucru implicând inclusiv mișcarea fizică.

Nevoia de astfel de locuri este mare în Arad, iar administrația ar trebui să învețe să țină cont de nevoile tuturor arădenilor, inclusiv celor din generația nouă.

Recomandările redacției