Aradul, sub dominația oamenilor străzii

2
824

În ultima perioadă, după ce a fost un val de oameni care s-au plâns neîncetat cum că există o mulțime de persoane care locuiesc pe stradă și care consumă diferite substanțe și droguri, acum, o nouă serie de plângeri se fac fără oprire. Cetățeni ai orașului, sătui de tot ce se întâmplă în jurul lor, încearcă să ia cumva atitudine și să se mobilizeze împotriva oamenilor străzii care au devenit un deranj extrem de mare.

Locul cel mai potrivit în care se fac acuzații și se dezbat diferite teme este internetul, mai exact, paginile de facebook în care se adună mii de arădeni care își expun problemele și își spun durerile, nevoile, dorințele. Pentru că de multe ori au impresia că autoritățile nu se sesizează suficient, arădenii încep să fie tot mai enervați de lucrurile care nu se schimbă suficient de repede, de multe ori, neînțelegând exact că oamenii străzii nu pot fi toți închiși, acest lucru fiind imposibil omenesc. Amenzi li se oferă, problema este că ei nu le plătesc. Polițiștii se confruntă cu ei zilnic și încearcă să îi facă să plece din văzul lumii și să nu mai deranjeze oamenii ce trec pe stradă, lucru făcut de multe ori în zadar, cei fără adăpost fiind total neimpresionați de dorințele autorităților sau de cele ale cetățenilor.

O scurtă descriere făcută pe facebook ne-a atras atenția și am decis că subiectul merită dezbătut. Aceasta sună cam așa: Ora 14 (23 iulie 2019),Boul Roșu…Pe bordura de lângă magazinul ACA șed comod nestingheriți acei drogați care devin și violenți..alături omul fără adăpost care locuiește sub un pom lângă magazinul Profi, noaptea, și ziua în căruciorul cu rotile parcat lângă magazinul ACA, și care scuipă, urinează și alte cele, pe unde îi vine! Acestor personaje de basm le țin companie cei care fac transport la negru, și așteaptă, doar-doar o pica vreun client care să le bage niște bănișori neimpozabili în jeburi…

Afară căldură mare, în zonă pute a urină de îți mută nasul, «personajele» se simt bine pe domeniul public, pe care îl consideră propria moșie, unde fac ce vor…mașina de poliție trece prin zonă, merge spre Aradul Nou. Hopa!!! Zic! Să vezi că oprește și face niscai ordine!!

N-ai să vezi…locuitor al orașului, plătitor de impozite, mașina trece «fauna locală» rămâne. Oamenii merg la serviciu, scursorile din zonă pândesc pe cine să mai agreseze…. pentru că, DA! Există agresiune de toate felurile…verbală, olfactivă, fizică,…să nu mai zic de microbii care colcăie în jurul acestor indivizi…

Dar…după cum ne-am obișnuit, nimănui nu-i pasă…se dă cu puțin praf în ochi, se amendează unul-doi cetățeni, ca să ne semnalăm prezența în zonă, în rest….Doamne ajută!

Cetăteni ai Aradului, plătitori de impozite…știți că aveți drepturi,nu??“, spunea A.F., o membră activă a unui grup de pe facebook.

Putem constata că oamenii s-au săturat, le-a ajuns până peste cap să vadă asemenea lucruri pe străzi și să simtă că nu pot să mai aibă liniște absolut niciunde pentru că se găsește un om al străzii să apară și să facă ceva deranjant.

Din păcate, lucrurile de acest fel nu se schimbă peste noapte și Aradul are nevoie de mult timp în care să se lucreze ca să se vadă vreo diferență. Momentan, oamenii străzii vor continua să facă ce vor, amenzi li se vor acorda în continuare, dar, cel puțin pe perioada verii și până la venirea frigului ei o să fie peste tot, iar locuitorii Aradului trebuie să învețe să trăiască așa pentru că singuri nu pot lua măsuri și, din cauza numărului extrem de mare de oameni care locuiesc pe străzi, autoritățile sunt de multe ori puși în situația în care efectiv nu mai au ce să le facă.

Există încă speranța că ceva se va schimba curând și că lucrurile nu vor rămâne așa pentru prea mult timp. 

2 COMENTARII

  1. Nu mai dați bani, mâncare, haine sau alte cele nimănui! Nici copiilor de țigani, nici vânzătoarelor (tinere !) de linguri sau flori, nici bătrânelor plângărețe, nici aurolacilor, nici celor în cărucioare, nici celor care stau întinși pe jos cu un câine alături. Cei mai mulți sunt veniți de prin alte părți, știind că la Arad oamenii sunt miloși. Atitudinea noastră de respingere, coroborată cu riposta fermă a autorităților, ar mai putea atenua din agresiunea la care suntem supuși, zi de zi și noapte de noapte.

    • E un act de curaj pt mine sa merg prin centrul Aradului.Intr-o zi eram in podgoria vizavi de catedrala.M-a atacat un tanar tigan.Norocul meu a fost ca in aceesi fractiune de sec m-a sunat familia ,s-a speriat si a fugit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.