Aradul, sub media pe țară la Evaluarea Națională

0
800

Situația statistică la nivelul județului Arad arată că dintre cei 3245 candidați prezenți, 2365 elevi au obținut medii mai mari sau egale cu 5, adică 72,88%. Dintre aceștia, 5 candidați au încheiat examenul cu media generală 10. De menționat este faptul că promovabilitatea pe țară este de 76,10%.

Rata de participare a fost de 90,39 % – 3245 candidați au fost prezenți la examen, în vreme ce 345 au absentat de la probele Evaluării Naționale. La proba de Limba și literatura română au obținut note peste sau egale cu 5, 2672 candidați (82,16 %), iar 62 candidați au fost notați cu 10.

La proba de Matematică, 2116 candidați ( 65,17 %) au note peste sau egale cu 5, iar 28 de candidați au obținut nota 10.  Iar la limba și literatura maternă, 145 candidați (din 156 prezenți) au obținut note mai mari sau egale cu 5.

Nu a fost eliminat niciun un elev din cauza unor tentative de fraudă. „Contestațiile pot fi depuse în cursul acestei zile, în intervalul orar 16:00 – 19:00 și marți, 23 iunie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora”, spun reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Arad. Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 27 iunie.

Însă, în acest an apare un element de noutate și anume, numele elevilor nu vor fi făcute publice. Rezultatele elevilor se publică prin anonimizarea numelui și a prenumelui, pe baza unui cod unic comunicat fiecărui candidat. Măsura este în acord cu prevederile din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Practic, este prima dată de la intrarea în vigoare a RGPD, când rezultatele candidaților sunt afișate în acest format.

Totodată, niciun candidat din judeţul Arad nu va susține Evaluarea Națională în etapa specială.  Media generală de admitere, care se calculează considerând 80% media de la evaluarea națională și respectiv 20% media anilor de gimnaziu, urmează să fie afișată după finalizarea contestațiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.