Aradul, subiect de dispută electorală în Republica Moldova

0
400

În anul 2018, an Centenar pentru România, cu ocazia zilelor Aradului, în deschiderea ședinței festive a Consiliului Local Municipal care a avut loc la Palatul Cultural, a fost semnat acordul de înfrățire a Aradului cu sectorul Râșcani al orașului Chișinău. Înfrățirea a permis finanțarea, din partea autorităților
locale din Arad, a unui proiect în valoare de 100 000 de euro pentru amenajarea parcului Râșcani. În cadrul campaniei electorale Chișinău au apărut speculații pe această temă, cu privire la anumite beneficii obținute în urma înfrățirii.
Pentru o informare corectă a tuturor celor implicați în procesele electorale din Chișinău și Republica Moldova, „Primăria Municipiului Arad precizează că proiectul de înfrățire dintre municipiul Arad și sectorul Râșcani al Chișinăului este rezultatul implicării autorităților locale din Arad și a comunității noastre în eforturile românești de a contribui la creșterea calității vieții și a confortului urban în comunitățile din Republica Moldova și în Chișinău. Afirmațiile care au drept scop inducerea în eroare a opiniei publice în privința acestui Acord de înfrățire nu fac altceva decât să dăuneze relațiilor corecte, asumate și sincere dintre comunitățile noastre și aduc serioase deservicii poziționării comunității noastre la nivel național și european. Reputația Aradului este foarte importantă pentru întreaga noastră comunitate și nu poate fi negociată în nici un fel de context. Implicarea numelui actualului primar al municipiului Arad în campania electorală de la Chișinau, cu referințe asupra beneficiilor Acordului de înfrățire menționat mai sus este cel puțin neadecvată, mai ales că protagoniștii acestui acord sunt cu totul alții ”, se arată într-un Comunicat al Primăriei Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.