Aradul, trambulină pentru Europa – Ester Peony va reprezenta România la Eurovision

0
1042

Aradul i-a priit lui Ester Peony. După ce a câştigat şi la Arad, în cadrul celei de-a doua semifinale, Ester Peony, cu piesa On a Sunday, a câştigat şi marea finală desfăşurată în această seară la Bucureşti. Evenimentul a fost transmis în direct de către Televiziunea Română 1.

Piesa  On a Sunday  va reprezentă România în luna mai, la Eurovision Song Contest 2019, care va avea loc la Tel Aviv, Israel.

La Arad, în urmă cu o săptămână, câştigătorii au fost:

D A I N A – Letiția Moisescu & Sensibil Balkan

Dear Father – Laura Bretan

On a Sunday – Ester Peony

Renegades – Linda Teodosiu

Right Now – Olivier Kaye 

Your journey,  Aldo Blaga.

 

Show-ul a fost prezentat magistral de Aurelian Temișan și Ilinca Avram, cărora li s-a alăturat Alina Ionescu, gazdele actualei ediții a Selecției Naționale.

Piesa câştigătoare din Finala Eurovision România 2019 a fost aleasă de un juriu format din Tali Eshkoli, Head of Event & Content Eurovision Song Contest 2019, Emmelie de Forest, laureata a ediției din 2013, Deban Aderemi și William Lee Adams, jurnaliști și influenceri consacrați în fenomenul ESC, Șerban Cazan, Head of Production HaHaHa Production și celebrul artist moldovean Alex Calancea.

Publicul a fost al șaptelea jurat al finalei naționale. Punctajele obtinute prin televot au avut ponderea punctajului acordat de către un membru al juriului.

 

 

 

Ester Peony – „On a Sunday“    Ester Alexandra Creţu, cunoscută profesional ca Ester Peony, este o cântăreaţă şi compozitoare de origine română. Pasiunea ei pentru muzică a apărut încă din copilărie, pe când locuia cu familia în Montreal, Canada. În 2014, Ester s-a făcut remarcată în mediul online prin înregistrarea unor cover-uri în stil propriu, fapt care i-a adus aprecierea internauţilor, dar şi piatra de temelie către semnarea unui contract cu o casă de discuri din România. Un an mai târziu, a debutat pe radio şi TV cu piesa „Sub aripa ta“ (feat. Vescan), care s-a bucurat de succes, clasându-se săptămâni la rând în topurile radiourilor şi posturilor TV de muzică din România. Totodată, începe să concerteze atât solo, cât şi în cadrul unui turneu organizat prin ţară alături de Puya, Vescan, Doddy şi Anastasia. În 2018 lansează primul EP, „Dig It“, unde Ester se numără printre principalii compozitori. Împreună cu Alexandru Şerbu şi Ioana Victoria Badea scrie „On a Sunday“ cu care se încrie în Selecţia Naţională Eurovision 2019. În prezent, Ester lucrează la primul ei album care va fi lansat în 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.