Aradul – un pol important al implantologiei româneşti

0
1441

În această toamnă, Aradul a devenit din nou un pol important al implantologiei ro­mâneşti prin implicarea Asociaţiei Chirurgilor oro-maxilo-faciali şi dento-alveolari în organizarea cursului de iniţiere în implantologie pentru tinerii medici.
Păstrând tradiţia iniţiatorului acestui curs, regretatul Prof. hr. Victor Valea, noi am continuat cu profesionalism şi dăruire formarea şi perfecţionarea tinerilor colegi. Echipa de astăzi formată din Prof. Dhc. Dr. Alexandru Bucur, Prof. Dr. Alexandru Petre, Asist. Univ. Dr. Liviu Tuturici, Dr. Dan Ardelean şi Asist. Univ. Dr. Mihai-Bogdan Bucur cu răbdare şi dăruire a oferit şi oferă în conti­nuare un sprijin real în deprinderea noţiunilor de bază teoretice, dar şi practice ale terapiei implanto-protetice.
Prin ce considerăm noi, dar şi cursanţii noştrii că excelează acest curs?
Simplu, prin formare, dar nu numai teore­tică sau practică pe modele sau os animal, ci prin inserarea de către cusant a implanturilor pe propriul pacient sub îndrumarea şi asistarea acestuia de către membrii echipei medicale.
Practic este singurul curs din ţară în care cursantul, după însuşirea noţiunilor teoretice bazale şi după exersarea pe modele a înserării implanturilor, trece la înserarea pe propriul pacient a implanturilor îndrumat şi asistat de către noi.
Cursul structurat pe trei module vizează, nu cantitatea, ci calitatea, astfel spus avem un număr de maxim 10-12 cursanţi tocmai pentru a putea oferi îndrumare şi asistare eficientă.
Aceste cursuri nu reprezintă o terapie de masă, iar experienţa celor 10 ani ne-a de­monstrat acest lucru.
Există un dialog permanent între lectori, traineri şi cursanţi, toţi avem încă de învăţat şi cred că am reuşit să înlăturăm stilul acela care pune o perdea. Ce-i drept transparenţa între profesor şi student este mult mai concretă, în cadrul cursului fiind doar medici cu experienţă în terapia implanto-protetica. Iar dorinţa noastră este să-i învăţăm pe tinerii noştri colegi practică raţionamentului medical în implantologia orală.
Binele se face în linişte, restul este doar teatru. Cred şi sper că profesioniştii nu caută să-i pună la pământ pe cei tineri ci îi ajută şi îi ridică.
Prof. DHC Dr. Alexandru Bucur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.