Aradul va avea mai mulți polițiști locali

0
457

Vor fi 26 de polițiști locali în uniformă în plus pe străzile din municipiu până la finele anului curent, ca urmare a reorganizării Direcției Generale Poliția Locală Arad, proces care se va finaliza în următoarele șase luni.

Numărul este condiționat și de ocuparea celor 16 funcții vacante existente în acest moment. Prin reorganizare, încă 15 funcții preponderent statice urmează să fie transformate în funcții cu atribuții exclusiv de teren.

Deoarece creșterea numărului de polițiști locali din teren ar surveni în cadrul schemei existente, în final, dintr-un maxim constant de 177 de angajați, 133 vor lucra în ture, (74 la ordine publică, 40 la circulație, 8 la dispecerat și 11 la pază). Restul de 44 de polițiști locali vor asigura activitățile de disciplină în construcții, protecția mediului, evidența persoanelor, control comercial, gestionarea sistemelor de monitorizare stradală, afișaj stradal, comunicare procese verbale etc.

Prin reorganizare și completarea schemei se va ajunge la acoperirea cu echipaje ale poliției locale a celor 5 zone în care este împărțit orașul, conform unei analize interne privind incidența actelor contravenționale:

1. Centru, Boul Roșu;

2. Bujac, Gai, Ion G. Duca, 6 Vânători;

3. Aradul Nou, Sânnicolau Mic, Subcetate, Mureșel;

4. Alfa, Drăgășani, Pârneava, Confecții, Șega, Cadaș

5. Zona liberă Curtici.

Pe timp de zi, pentru fiecare zonă va fi alocat un echipaj auto al serviciilor de ordine publică de la poliția locală, iar arealele cu incidență mai ridicată a contravențiilor vor fi acoperite și cu patrule pedestre (culoare portocalie pe hartă):

Zona 1: o patrulă pedestră pentru arealul Boul Roșu-Piața Avram Iancu-Piața Catedralei;

Zona 2: o patrulă pedestră pentru arealul Șega;

Zona 4: o patrulă pedestră pentru cartierele Alfa și Drăgășani;

Zona 5: o patrulă pedestră pentru arealul de blocuri al parcului ”Regina Maria” din cartierul Micălaca.

De asemenea, pe timpul nopții vor exista trei patrule auto de ordine publică ale DGPL Arad. În ceea ce privește fluidizarea traficului și sancționarea contravențiilor de circulație ce intră în competența poliției locale, se are în vedere alocarea efectivelor în teren pentru a putea răspunde eficient solicitărilor din intervalele orare de trafic maxim: 07-08.30 și 12.00-14.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.