Aradul va avea un monument local al Marii Uniri

0
544

1 decembrie se apropie cu pași repezi, dar Monumentul Marii Uniri nu. Conform contractului, acest monument este responsabilitatea Ministerului Culturii, care a rămas fără bani de la Guvernul României, deci nu se crede a se vedea vreun astfel de monument prea curând. Însă, asta nu i-a oprit pe cei din conducerea Aradului să facă un monument al lor.
În cadrul conferinței de presă de ieri, 07.11.18, a fost anunțat un monument local dedicat Marii Uniri, ca urmare a lucrării unor elevi de la Colegiul de Arte ,,Sabin Drăgoi” din Arad. Grupul statuar „Arad 1918” va fi amplasat în scuarul din proximitatea fostului Cinematograf Dacia. Conform Primăriei, ulterior în zona respectivă se vor reamenaja spaţiile verzi şi aleile pietonale, se va amplasa mobilier urban, destinat staționării.
Municipalitatea a organizat un concurs pentru elevii de la Colegiul de Arte, iar cel mai bun proiect a fost selectat, un nu­măr de aproximativ 20 de elevi participând la el. Macheta grupului statuar va fi văzută de către public săptămâna viitoa­re. Inaugurarea monumentului va avea loc pe 30 noiembrie 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.