Proiect de necrezut anunțat oficial de aleșii județului: Consiliul Județean va construi un spital pe șapte nivele, destinat copiilor. Deși despre acest plan s-a mai vorbit în trecut, contractul pentru studierea fezabilității viitoarei investiții a fost de această dată și parafat. În plus, s-a semnat un contract și pentru reabilitarea secției pentru bolile cardiovasculare.
Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca a semnat, ieri, două contracte impor­- tante. Cele două proiecte vizează sistemul de sănătate, şi anume servicii de proiectare, faza studiu de prefezabilitate, pentru „Construire Secţii Obstetrică – Ginecologie şi Neonatologie, Secţie Chirurgie Infantilă, Secţia Pediatrie”, din incinta Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, respectiv Servicii de proiectare faza DALI pentru „Reabilitarea serviciilor spitaliceşti în domeniul medicinei cardiovasculare la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, etaj 5, Corp C1”. După semnarea contractelor de finanțare, autoritățile s-au lansat într-o dezba­- tere legată de construirea noului complex pediatric, ce va cuprin­de toată paleta specifică, de la Obstetrică şi Ginecologie, la Chirurgie Infantilă şi Pediatrie.
Noua construcție,           în curtea Județeanului
La şedinţa mediată de Iustin Cionca, au fost prezenţi Geanina Pistru – reprezentant al Primăriei Arad, reprezentanţii firmei de proiectare, conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, dar şi şefii de secţii implicaţi în proiect, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, prodecanul Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii „Vasile Goldiş”, apa­ratul propriu al Consiliului Jude­ţean. „Pentru mine, sistemul de sănătate este o prioritate absolută. Astăzi am semnat două contracte importante, pentru serviciile de proiec­tare privind modernizarea secţiei de Cardiologie, inves­tiţie ce se va realiza din fonduri transfrontaliere şi pentru studiul de prefezabilitate la noul Complex Pediatric. Acest complex se va realiza din fonduri de la Compania Naţională de Investiţii, circa 35 de mili­oane de euro, și de la Consiliul Județean Arad, aproximativ șase milioane de euro, reprezentând atât cofinanţarea, cât și cheltuielile considerate neeligibile. Fac această precizare pentru a sublinia încă o dată importanţa excedentului bugetar, pentru că de la acest capitol bugetar alocăm de fiecare dată bani pentru finanţarea cheltuielilor secţiunii de dezvoltare. Cu prilejul semnării contractului pentru studiul de prefezabilitate am adus la aceeaşi masă toți factorii implicaţi în acest proiect pentru a discuta toate aspectele, toate problemele ridicate. Voi organiza astfel de întâlniri de fiecare dată când este cazul, pentru ca odată pornită construcţia să «vorbim cu toţii aceeaşi limbă»”, a susținut Iustin Cionca.
Noul Complex Pediatric va cuprinde secţiile de Obstetrică-Ginecologie şi Neonatologie, Chirurgie Infantilă, Pediatrie şi se va construi în curtea Spita­lului Judeţean. Construcţia va avea circa 20.000 metri pătrați (suprafaţă construită), pe șapte nivele.

Recomandările redacției