Mersul cu tramvaiul sau autobuzul nu este tot timpul o activitate prea plăcută. Statul la coadă după bilete care duce uneori la pierderea mijlocului de transport pare însă să se schimbe în viitorul apropiat. Ultimele proiecte implementate în Arad au vizat îmbunătățirea transportului public prin modernizarea infrastructurii și definirea principalelor obiective de îmbunătățire a serviciilor.
Sistemul de transport public urban este reprezentat de reţele de tramvaie, autobuze şi microbuze. Reţeaua liniilor de tramvai asigură transportul călătorilor pe principalele axe de deplasare, realizând conectarea principalelor cartiere de locuit cu zona centrală.
Un nou proiect este adăugat, cel pentru tarifare e-ticketing care va facilita orientarea călătorilor către utilizarea serviciilor de transport public, prin ușurarea achizi­ționării legitimațiilor de călătorie.
La următoare ședință a CLM-ului se va aproba studiul de fezabi­litate pentru un proiect european, finanțat prin fonduri nerambursabile. De asemenea, Aradul va avea sisteme de monitorizare a activității tramvaielor de la un pupitru de comandă care va permite ca prețul să varieze în funcție de distanța care este parcursă. Valoarea investiției este de 3,8 milioane euro și este deja câștigată, următorul pas fiind procedura de aprobare a finan­țării și a licitației.

Recomandările redacției