Președintele Consiliului Județean Arad, a fost ales să conducă pentru următorul an Consiliul pentru Dezvoltare Regională Vest, urmând ca vicepreședinte să fie Romeo Dunca, președintele CJ Caraș-Severin.

Astăzi, la Arad, s-a întrunit Consiliul pentru Dezvoltare Regională Vest (CDR). Unul dintre cele mai importante puncte ale ședinței a fost alegerea noii conduceri. Președinția CDR este rotativă astfel încât, timp de câte un an, fiecare președinte de consiliu județean al județelor membre – Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș – va conduce acest for.

Deținerea președinției CDR reprezintă o responsabilitate mai ales că suntem la începutul unui nou exercițiu financiar european și, totodată după alegerile de duminică se va forma un nou guvern al României. Compatibilitatea dintre Uniunea Europeană, Guvernul României și Regiunea Vest va trebui să fie cât mai eficientă pentru a putea atrage fonduri europene cât mai repede, pentru a armoniza instrumentele de implementare a proiectelor. Fondurile europene reprezintă pentru județul Arad, cât și pentru întreaga Românie cea mai importantă sursă de valorificare a obiectivelor pe care ni le-am propus”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad și președinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Vest.

Recomandările redacției