Aradul va găzdui în curând „România – Marţial Art Hall of Fame“

0
394

arte

Aradul va găzdui în premieră un eveniment prestigios, în cadrul Platformei „Aradul Contează”. Este vorba de „România – Marţial Art Hall of Fame“, la care sunt invitaţi maeştii şi staruri de talie internaţională. Pasionaţii de arte marţiale, de sport, interesaţi de promovarea tinerelor talente sunt aşteptaţi la acest eveniment, sâmbătă, 30 mai, la Sala Sporturilor „Victoria“.

Maeştii de arte marţiale şi staruri internaţionale vor face senzaţie în cadrul evenimentului ce va fi organizat de Consiliul Judeţean Arad şi Centrul Cultural Judeţean Arad, în colaborare cu C.S. Şcoala de  Karate Shodan  Arad. În organizarea acestuia este implicat Teo Răduţ, campion mondial WTF, singurul român inclus în „Martial Arts Hall of Fame America 2015”.

„Sportul este o prioritate a mandatului meu pentru că sportul dezvoltă acele capacități și relații umane necesare construirii unei comunități active. Încercăm, totodată, să oferim arădenilor posibilitatea de a participa, chiar la ei acasă, la evenimente importante şi interesante. În ultimul timp, la Arad au avut loc mai multe astfel de evenimente, susţinute, într-o formă sau alta, de către Consiliul Județean Arad. Amintesc Festivalul Ecvestru şi Raliul Aradului”, a susţinut Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Ana Maria Dragoş, directorul Centrului Cultural Judeţean Arad a precizat: „Nu este deloc simplu să aduci într-o singură sală un număr atât de mare de personalităţi ale acestui sport. Vă asigur că va fi un eveniment excepţional, care a meritat eforturile noastre. Răspundem în acest fel şi dorinţelor unui mare număr de tineri, care au dorit să-i vadă faţă în față şi nu doar în filme pe acești maeștri ai karatelor. Toți am fost copii, toți am avut modele și știm cât de important este, pentru un tânăr, contactul direct cu ceea ce îl pasionează”.

Staruri de talie internaţională

În cadrul evenimentului vor evolua peste 250 de sportivi din 10 ţări iar opt maeştii din mai multe ramuri de arte marţiale vor face demonstraţii. Între invitaţi se numără: Don The Dragon Wilson din SUA- campion mondial Kick Boxing, Cyntia Rothrock- SUA campioană mondială, Samuel Kwok din  Hong Kong/Marea Britanie – Mare Maestru Wing Chun, Heinz Kohnen din Germania – Mare Maestru Okinawa Karate, Zoran Jocic din Serbia Mare Maestru Aikido, Sebastian Rosendahl din Suedia – Mare Maestru Kyokushinkai Karate, Herbert Forster din Elveţia – Mare Maestru Kyokushin Karate, George Huss din Germania – Mare Maestru Taekwondo, Vitor Lagarto din Portugalia – Maestu Kenpo, Daniel Schneider din Germania-Maestru Karate, Mauro Rovelli din Italia – Maestru Shotokan Karate şi campion mondial WKF, Teo Răduţ din România-karate. „Ne dorim să fie cel mai mare eveniment din ţară, cu atât mai mult cu cât Aradul este pionier în arte marţiale. Arădenii vor putea vedea staruri de la Hollywood şi vor avea ocazia să primească autografe. Evenimentul va contribui la promovarea tinerelor talente“, a spus Teo Răduţ

Nicolae Ioţcu, preşedintele CJA a mai spus: „Am inițiat platforma ”Aradul contează” cu speranța că vom putea pune laolaltă și promova tot ceea ce a Aradul are mai bun, indiferent de domeniu. Mă bucur că această platformă a prins deja viață și că, împreună cu Centrul Cultural Județean Arad, susține astfel de evenimente. Îi invit, cu această ocazie, pe toți aceia care doresc să susțină Aradul, pe toți aceia care sunt convinși că Aradul contează, să vină alături de noi”.

Evenimentul va începe la ora 9.00. Preţul biletelor de intrare este 20 lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copii şi pot fi procurate de la casa de bilete  a Sălii Sporturilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.