În centru, pe străzile adiacente, în cartiere, apare tot mai des, la loc vizibil, pe fațadele clădirilor, în vi­trine, anunțul acesta: „De  închi­riat”. Apartamente și case nelo­cuite sunt cu zecile. Nelocuite? Da nelo­cuite, părăsite, pustii, pe care le trădează geamurile „moarte” . Geamuri fără perdele, din care ne pri­vesc stafiile, înconjurate de vidul negru și misterios.
Casa nelocuită se recunoaște și după poarta de intrare asigurată suplimentar cu lacăt și lanț. În geamuri se văd plasele de păianjeni și praful cenușiu. Iar ca semn sigur, indubitabil, trotuarul este nemăturat, zăpada necurățată, iar în cutiile poștale nu mai încape nimic, sunt îndopate cu presă publicitară de la marile magazine. Martor la toate aceste nenorociri este Cartea Funciară, fiecare spațiu cu CF-ul lui.
Ce ne facem domnilor consilieri CLM? Întrebați-vă. Eu nu vă pot oferi o explicație. Priviți orașul, iar dacă-l iubiți, puneți un punct în prima ședință  CLM și întoarceți nenorocirea asta pe toate fețele. Domnul primar am motiva că-i proprietate privată. Posibil. Și totuși orașul se degradează privind cu ochii. Comandați un studiu sociologic, luați măsuri, mai ales că multe ruine mai poartă pe ele tabla maro cu … monument istoric, iar pentru starea de fapt se încalcă o mulțime de articole și paragrafe punitive din Legea 422/2001.
Priviți patru fotografii ca înfioară pe orice om de bun-simț. Nu le comentez eu, le comentați dumnea­voastră.

Recomandările redacției