Aradul verde s-a transformat în Aradul uscat

1
513

Foarte multă lume s-a plâns în ultima perioadă, aceștia având motive serioase. Se pare că pe o căldură imposibil de suportat, în luna iulie au început să cadă copacii, unul câte unul, până când am ajuns să-i numărăm pe degete și să căutăm umbra după puținele și subțirile crengi care ne-au mai rămas.

Ca să fie pachetul complet, dacă tot s-au tăiat, pe strada Poetului s-au plantat unii tineri, încă verzi la acea vreme. Problema însă a fost alta. Copacii s-au plantat în plină zi, la temperaturi care cu greu au reușit să scadă sub 30 de grade și îngrădiți cu borduri din ciment.

Primele zile au fost bune, arătau încă acceptabil, aproape că-ți lăsau impresia că totul va fi bine până la urmă și că aici se oprește conflictul dintre cetățeni și cei responsabili. Ei bine, luna august a venit și așa au apărut și primele semne cum că lucrurile se îndreaptă spre rău, deloc înspre bine.

A început cu o frunză uscată, apoi cu două, a mai căzut o bordură și ușor ușor ajungem spre rezultatul final și anume, rămânem din nou fără copaci.

În prezent, copacii prea tineri ca să reziste căldurilor au început să se usuce tot mai tare, bordurile au început să cadă toate pentru că lucrările au fost făcute în stilul lui „Dorel“și singurele lucruri care mai mențin copacii în picioare sunt două bucăți de lemn înfipte în pământ și niște bucăți de ață.

Astfel s-a ajuns la eșecul total, indignarea cetățenilor atingând noi cote și cel mai probabil, în scurt timp, noi scandaluri vor exista pe această temă pentru că în curând vor fi nevoiți să scoată copacii abia plantați și eventual să încerce să planteze alții când vremea va fi favorabilă unei astfel de acțiune.

Sursă foto: Vocea Străzii Arad România

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.