Arbitrii arădeni au susținut testele pentru noul sezon

0
540

Caravana fotbalului județean pleacă la drum într-un nou sezon odată cu prima rundă a Ligii a IV-a Arad și turul întâi al Cupei României (faza județeană). Vorbim despre un total de 25 de partide oficiale, primele ale ediției 2018-2019, pe care Comisia Județeană a Arbitrilor nu va avea probleme să le onoreze după testele din weekend.

Pentru al doilea an consecutiv, „fluierașii” arădeni s-au mutat pentru trei zile peste graniță. Mai precis în localitatea maghiară Füzesgyarmat, pentru testele verii. Cele teoretice au fost susținute vineri seara, iar cele fizice, sâmbătă la primele ore ale dimineții pentru a fi evitate temperaturile caniculare. „Cu foarte mici excepții determinate de probleme medicale, arbitrii noștri s-au prezentat bine spre foarte bine. Am evaluat nu mai puțin de 39 de arbitri de toate categoriile, ne bucură prezența câtorva tineri care par deciși să aibă o carieră în arbitraj. De altfel, împreună cu colegii din Comisia Județeană, care ne-au însoțit în întregime în Ungaria, am decis ca de acum înainte să schimbăm regulile promovării la Liga 4-a. Nu vom mai scoate la concurs locurile, ci pur și simplu vom începe să-i delegăm în primul eșalon județean pe cei care confirmă în ligile 5 și 6. Bineînțeles, monitorizarea va fi permanentă și doar arbitrii care ne mulțumesc cu adevărat vor avea șansa să urce mai sus. Astfel, cred că arbitrii din categoriile inferioare vor fi mai motivați, bine pregătiți și responsabili la meciurile pe care le vom conduce etapă de etapă”, ne-a mărturisit Răzvan Cadar, președintele CJ de Arbitri, ajutat la evaluările din Ungaria de colegii din Comisie, Marius Alexa, Leontin Buda, Corneliu Tiulea, Romulus Tănăseascu și Emil Arsa, cu mențiunea că acesta din urmă rămâne și arbitru activ.

Cavalerii fluierului arădeni s-au bucurat din plin de facilitățile oferite de Thermal Hotel Gara Gyógy – és Wellness Szálloda, adică piscine cu apă normală și termală, jacuzzi și alte facilități pentru mini-cantonamentul din weekend. Sâmbătă după-amiază, arbitrii au participat în calitate de spectatori și la debutul în Liga 3-a a formației locale, sub lupa lor aflându-se cei trei „fluierași” maghiari  și câteva dintre fazele cu probleme ale meciului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.