Arbitrii din Liga 1 au încheiat testele fizice

0
177

În perioada 5-11 ianuarie, „centralii” și „asistenții” de Liga 1, dar și un grup de arbitri din eșalonul secund, au susținut testele fizice pentru reluarea campionatului.

Pentru a se evita aglomerarea și deplasările pe distanțe lungi, arbitrii au avut posibilitatea de a realiza aceste teste în cinci centre: București, Cluj-Napoca, Craiova, Piatra-Neamț și Oradea.

Luni, 11 ianuarie, a avut loc și un curs online cu toți arbitrii din lotul de Liga 1. Acesta s-a desfășurat pe o nouă platforma video, pusă la dispoziția arbitrilor de FRF, astfel încât arbitrii au putut fi și testați. Fiecare a avut posibilitatea de a urmări individual fazele de joc și de a își exprima părerea referitor la ce decizie trebuia luată. Ulterior, președintele CCA, Kyros Vassaras le-a comunicat și explicat acestora decizia corectă.

La centrul de testare din Oradea au susținut probele următorii arbitri: arădeanul Ovidiu Haţegan (arbitru FIFA), Florin Marcu şi Rareş Vidican, ultimii doi fiind din Oradea.

Aceştia au avut de susţinut probele de: Sprint – 4 x 40 m, în maximum 5,8 secunde, fiecare repetare cu pauză de un minut între ele, şi Rezistență, probă denumită şi SDS (single-double-single), pe care au susţinut-o după 6 minute de pauză şi care durează timp de aproximativ 21 minute.

Şi arbitrii asistenţi au fost tot trei: Octavian Şovre (arbitru FIFA) şi Ciprian Danşa, celălalt fiind Raul Ghiciulescu.

Arbitrii asistenţi au avut de susţinut trei probe. Şi anume: Sprint – 5 X 30 m (în maximum 4, 6 secunde fiecare repetare cu pauză de 30 secunde între repetări), Agilitate (testul CODA cu fanionul în mană, în maximum 10 secunde) şi Rezistență (testul ARIET nivelul 16.6).

Deşi vacanţa competiţională de iarnă a fost foarte scurtă, arbitrii s-au pregătit şi nu au avut probleme în a trece cu brio toate aceste teste.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.