Arbitrii le-au refuzat remiza „șoimilor” în Zăvoi

0
201

salavalceaȘoimii Pâncota și-a făcut prostul obicei să arate bine o singură repriză în meciurile din deplasare. Adversarii taxează prin goluri evoluția aproximativă a teamului lui Cuedan, iar când acesta își revine e deja prea târziu. La Râmnicu Vâlcea, „șoimii” au fost depășiți în prima parte, când au și luat gol după execuția frumoasă a lui Pîrvulescu, pentru ca ultimele 45 de minute să le aparțină în întregime din punct de vedere al posesiei și situațiilor de poartă. E adevărat, echipa lui Pelici s-a retras deliberat pentru a ține de rezultat, însă jocul s-a legat excelent pentru „alb-negrii” care uneori atacau ca la handbal suprafața de pedeapsă oltenească. Eforturile pîncotanilor păreau zadarnice, dar în primul minut de prelungire s-a produs faza ce – în mod normal – ar fi trebuit să aducă primul rezultat pozitiv al „șoimilor” departe de casă. Dar, „centralul” Iugulescu a avut grijă să păstreze rezultatul de pe tabelă: 1-0.
O angajare lungă a lui Flavius Cuedan l-a găsit pe nou-intratul Sălăjan în careu, acesta a pivotat excelent pe lângă Cucui, un alt fotbalist venit de pe bancă, iar în momentul finalizării a fost culcat la pământ. „Mi-a ieșit foarte bine preluarea, aveam prim-planul, însă când mă pre­găteam să trag am fost busculat, împins, placat. Faultul a fost atât de clar încât nici nu-mi ima­ginam că nu se va fluiera 11 metri. Dar arbitrul a lăsat jocul să continue, s-a și îndepăratat repede de acolo, urmărind contraatacul gaz­delor care erau să marcheze al doilea gol. Dacă era vorba despre o altă formație, nu cred că arbitrii își permiteau să greșească, dar fiindcă Pâncota e considerată încă o echipă mică nu ne-au dat ce ni se cuvenea. Păcat, căci după aspectul jocului din repriza a doua am fi meritat un punct, iar vâlcenii nu aveau ce comenta”, a spus atacantul Pâncotei.
Deși nu a asistat la meciul de la Râmnicu Vâlcea, președintele „șoimi­lor” are încredere în relatările alor săi, plus că și pozele vorbesc de la sine. „Având încă în minte unele arbitraje de pe teren propriu sunt convins că afară suntem cam victime sigure. Sigur, avem vina noastră pentru rezultatele slabe, adică principala vină, dar nu cerem decât să fim fluierați corect. Din teren, din tribună și cred că și de pe Lună s-a văzut că Sălăjan a fost faultat în careu, însă și de data aceasta am fost refuzați. Nu mai știu ce să cred, a fost rea intenție, a fost ghi­nion, cert este că am fost privați de câștigarea unui prim punct în deplasare ce ar fi contat în clasament, dar mai ales pentru moralul băieților. Simțim cu toții frustrare, mai ales că după aspectul jocului remiza era normal”, spune și Pavel Piroș, care mai crede că arbitrii se străduiesc uneori să fie actorii principali ai meciurilor, oferind exemplul disputei dintre FC Olt și Tărlungeni, încheiată cu două eliminări și 9 cartonașe galbene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.