Arbitrul arădean Ovidiu Hațegan, în prim-plan, după duelul dintre Manchester City și Dortmund

0
167

În meciul dintre Manchester City și Borussia Dortmund, în manșa tur a sfertului de finală, câștigat cu 2-1 de britanici, arbitrul arădean Ovidiu Hațegan a fost pus într-o lumină prostă după ce a luat mai multe decizii în defavoarea galben-negrilor.

Arbitrul arădean, Ovidiu Haţegan a dictat în minutul 29, penalti după un presupus fault al lui Emre Can (Dortmund) asupra lui Rodri. Totodată, centralul i-a arătat cartonaşul galben jucătorului german.

Însă după ce acesta s-a consultat cu cei din camera VAR, acesta a realizat că nu a fost vorba de niciun contact, iar arbitrul arădean a revenit şi a acordat minge de arbitru. Can a rămas cu cartonaşul galben primit, dar arbitrul nu l-a avertizat şi pe Rodri, pentru simulare.

În aceeași partidă asistentul bihorean Octavian Șovre s-a remarcat într-un mod nu tocmai potrivit însă la finalul partidei. Acesta a fost văzut de camere când îi cere starului Borussiei, Erling Haaland, un autograf pe tunelul ce duce la vestiare. Pep Guardiola, antrenorul celor de la Manchester, a comentat gestul lui Șovre: „Poate că este un fan. Dacă este fan al lui Haaland și este aici, de ce nu? Arbitrii au fost perfecți, au fost corecți. Nu a fost o influență din partea lor ca în trecut. A fost totul corect. Poate «autograful» a fost pentru fiul sau fiica lui, nu știu. Nu am mai văzut așa ceva până acum, dar s-a întâmplat. Au făcut o treabă bună, așa că gata. Nu s-a întâmplat nimic”.

Însă jurnaliștii britanici au criticat gestul arbitrului român, la finalul unui meci în care jucători ai ambelor echipe au fost nervoși din cauza deciziilor brigăzii de arbitri români: „Un gest lipsit de profesionalism“, a comentat o publicație britanică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.