Dacă în unele zone se taie copaci de unde și când nu trebuie, în alte zone, situația stă invers. Vorbim de zone în care nu se fac parcări, nici acțiuni de toaletare, dar în care, eliminarea pomilor bătrâni ar fi cu adevărat necesară. Ieșirile din localități, zonele unde traficul este intenes sunt de obicei locurile în care nu se dă mare atenție vegetației uscate. Însă sunt localități care se confruntă cu mari probleme, copacii bătrâni fiind un pericol pentru siguranța rutieră. Cum ultimile săptămâni au fost marcate de fenomene meteo extreme, mulți arbori stau să cadă și oricând pot pereclita chiar vieți omenești. O astfel de situație gravă este în localitatea Zerind.

Aici este necesară intervenția Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), pentru eliminarea copacilor bătrâni și uscați ce pun în pericol siguranța rutieră, la intrarea și ieșirea din comună, pe DN 79. S-au făcut chiar sesizări către (CNAIR), întrucât la intrare în comună, mai mulți copaci au fost serios afectați de intemperii.

Locuitorii din zonă spun că mulți copaci sunt bătrâni, rupți și în pericol de a se rupe, alții uscați, iar cu fiecare furtună crește riscul să se producă o tragedie.

Deocamdată, din informațiile pe care le avem CNAIR nu a luat încă nicio măsură de îndepărtare a acestor arbori, pentru eliminarea oricărui pericol pentru conducătorii auto.

Mulți șoferi au făcut deja până acum sesizări sunând la 112.

Până acum au mai fost situații similare, cu accidente soldate cu victime, unul chiar în zonă, pe DN 79A, la ieșirea din Chișineu Criș. Comuna Zerind este tranzitată de DN 79 Arad-Oradea, iar circulația în localitate este intensă.

Recomandările redacției