Are reacție UTA în „fieful” viceliderului? „Cuvântul de ordine – echilibrul, mergem la Snagov după cele trei puncte”

0
422

Fiindcă vineri seara au programate două partide de Liga 1, televiziunile au decis că pentru ziua de joi își doresc și o partidă din eșa­lonul secund. Și au optat pentru Snagov – UTA, „duelul” echipelor de pe locurile 2, respectiv 7, asezonat și cu niscaiva orgolii și ambiții, în special din partea foștilor „roș-albi” din tabăra ilfovenilor. Vorbim des­pre fotbaliștii Dănălache, Hlistei și Buia și antrenorul Laszlo Balint. Pe de altă parte, arădenii doresc să demonstreze că se descurcă și fără foști, dar mai ales că au reacție la eșe­cul nemeritat cu liderul din Clinceni.
Gazdele meciului de azi au un moral excelent după succesul de la Timișoara, unde au întors scorul de la 0-1 într-o singură repriză cu ACS-ul. Victoria a fost dedicată lui Robert Elek, care – probabil – nu va mai juca fotbal în acest sezon, după ce a suferit o fractură de platou tibial în partida de la Slobozia, din Cupa României. Vestiarul pare extrem de unit, de „vină” fiind și seria de rezultate pozitive, fără eșec în meciurile oficiale. Iar mâine Snagovul pune tunurile pe Campioana Provinciei, conștientă că nu va fi deloc simplu să mai bifeze un succes. „UTA este un nume important la nivelul eșalonului secund. Ținând cont de situația care a fost în intersezon la Arad, rezultatele lor sunt o surpriză plăcută. Domnul Popa, un antre­- nor cu experiență pe care îl apreciez foarte mult, a reușit să facă o echipă competitivă în ciuda problemelor financiare. Este o echipă incomodă, foarte bine organizată, au individualități ca Enescu, Ciprian Rus sau chiar Manea, jucători importanți la nivel de Liga II. Au și câțiva tineri foarte interesanți și noi suntem conștienți că ne va aștepta un meci des­tul de dificil”, consideră Balint.
Tânărul tehnician al ilfovenilor, a vorbit despre motivația ex-ilor în confruntarea de azi, dar a vorbit și despre legătura sa cu „Bătrâna Doamnă”. „Nu știu dacă Hlistei și Buia vor avea ceva de demonstrat, eu tot timpul le spun tuturor jucătorilor că dacă mun­- cesc vor obține ce își doresc. E clar că poate cei doi vor fi motivați suplimentar, dar le-am spus că trebuie să transforme acea motivație în energie pozitivă, trebuie să rămânem concentrați la ce avem de făcut. Nici mie nu îmi este ușor, pentru că este prima oară când sunt în postura de adversar al UTA-ei. Eu am jucat acolo, am trăit momente frumoase, îi apreciez foarte mult pe suporterii arădeni. Este un public frumos, Ara­dul este un oraș care iubește fotbalul, dar asta nu înseamnă că atât eu, cât și Cristi Dănă­la­che, Hlistei sau Buia nu vom face tot să luăm cele trei puncte, pentru că până la urmă suntem profesioniști”, a adăugat Balint.
După eșecul din etapa inaugurală (0-2 la București, cu Daco-Ge­tica), utiștii au avut reacția potrivită și au bătut Farul cu patru goluri marcate. Sâmbăta trecută a venit cea de-a doua înfrângere din campionat, iar răspunsul e așteptat mâine, la Ghermănești. „Cuvântul de ordine pentru meciul de la Snagov este echilibrul. Echipa adversă a realizat lucruri mari în acest început de campionat. Ea și FC Argeș sunt singurele echipe care după 7 etape nu au pierdut nici un meci. Au un echi­libru în toate compartimentele, inclusiv pe banca tehnică, întâlnim o echipă care știe când să accelereze sau temporizeze, în funcție de adversar. După păre­rea mea sunt o echipă matură, poate chiar mai matură decât liderul Academica Clinceni. Dar, mergem la Snagov după cele trei puncte , asta e clar”, a punctat Cristi Păcurar, „secundul” UTA-ei despre confruntarea ce deschide runda cu numărul 8 a ligii secunde la fotbal. La nivel de lot, singurul jucător indisponibil e austriacul Orlic, lovit de tragedia pierderii tatălui. În avion, ca rezervă de portar, s-a urcat Marinel Creța,
Formații probabile:
Snagov: Iacob – Vlădoiu, V. Lică, Fl. Ilie, Bg. Stancu – Val. Bărbulescu, Borţoneanu, Vl. Bărbulescu – Buia, Dănălache, Hlistei.
UTA: Bodea – Costin, Manea, Benga, Copaci – Coulibaly, Enescu – Cublesan, Petra, Vadrariu – Rus.
Arbitri: Mihai Amorăriței (Câmpina – Prahova) – Iulian Radu (București), Florin Pucheanu (Ulmi – Dâmbovița). Rezervă: Alin Gheor­ghe (Ploiești)
Observatori AJF: Irina Mîrț (Bu­curești) și Mihai Basarab (Slo­bozia)
Partida e programată la ora 17 și va fi transmisă în direct pe Digi Sport 1 și Telekom Sport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.