Arena Gloria din municipiu este modernizată cu 500.000 de lei

0
362

Primăria Municipiului Arad desfășoară lucrări de amenajare a Arenei Gloria pentru European Throwing Cup 2016, care va avea loc în perioada 12-13 martie, va­loarea investiţiei ridicân­du-se la 500.000 de lei.
Amenajările  care se efectuează în această perioadă la Arena Gloria au în vedere alinierea infrastructurii la standardele tehnice pentru competiții ale Federației Europene de Atletism.
Se realizează refacerea ga­zonului, refacerea cercurilor pentru aruncări și a culoarului pentru aruncarea suliței, refacerea împrejmuirii și amenajarea acceselor. Pentru public vor fi instalate tribune modulare mobile.
De asemenea, având în vedere specificul probelor de aruncări se pregătesc  lucrări de amenajre la alte baze din apropierea Arenei Gloria, pentru antrenamentele sportivilor: terenul Colegiului Moise Nicoară, terenul Gloria II (Subcetate), zona Parcului Chinologic din Subcetate.
Pentru pregătirile în vederea organizării Campionatului european de aruncări au fost alocate în bugetul local al Municipiului Arad din acest an sumele de 500.000 lei pentru lucrări și 30.000 lei pentru dotări necesare  (materiale de concurs, etc).
„Aradul va găzdui, anul viitor, Campionatul european de aruncări lungi, de aceea am primit de la federaţie condiţiile care trebuie să le îndepli­nească această bază şi încă două stadionae din oraş. Am alocat banii necesari pentru modernizarea bazei, am preluat-o de la UVVG şi am început lucrările astfel încât în momentul în care federaţia va face verificările, toate condiţiile să fie îndeplinite. Valoarea investiţiei este de 500.00 lei, iar finanţarea provine din bugetul local”, a precizat Gheorghe Falcă.
Campionatul European de Aruncări lungi este organizat de Federația Română de Atletism și Primăria Municipiului Arad.
Paula Bulzan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.