Opt dintre inculpații în dosarul D.I.I.C.O.T ce vizează destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de migranți și trafic de droguri de risc au fost prezentați în fața Tribunalului Arad. La data de 20 ianuarie aceștia s-au prezentat în sala de judecată pentru luarea măsurilor preventive. Numai patru din cei opt inculpați vor merge după gratii pentru o perioadă de 30 de zile, pe când alți trei vor fi în arest la domiciliu, iar pentru unul s-a dispus măsura controlului judiciar pe o perioada de 60 de zile. Este vorba despre Tănase Cezar, Lupşa Ioan, Lazăr Lucian Cristian, Sarca Daniel-Gheorghe, Hess Helmuth, Nemetz Cornel, Tiution Grigore-Sorin, Bonchiş Lucian-Sebastian, cei opt inculpați fac parte din gruparea infracțională arădeană și au fost prezentați joi în fața Tribunalului din Arad.

La data de 19.01.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Arad împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Arad au efectuat un număr de 23 de percheziții domiciliare, pe raza județelor Constanța, Timiș și Arad, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de migranți și trafic de droguri de risc.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2020 – 2022, mai multe persoane, din județele Arad, Timiș, Constanța și Buzău, au constituit un grup organizat infracțional, cu scopul de a transporta ilegal migranți, către alte state ale Uniunii Europene.

Pentru patru din cei opt inculpați s-a admis propunerea de arestare preventivă și s-a dispus arestarea preventivă pe o perioada de 30 de zile începând de azi și până în 18 februarie 2022. Pentru trei dintre inculpați s-a respins cererea de arestare preventivă și s-a dispus măsura arestului la domiciliu, tot pe o perioadă de 30 de zile. Începând de azi și până în 18 februarie 2022. Iar pentru unul dintre inculpați s-a respins propunerea de arestare preventivă și s-a dispus măsura controlului judiciar pe o perioada de 60 de zile începând de azi până în 20 martie. Hotărârea Tribunalului nu este definitivă se pot forma contestații”, este soluția pe scurt dată de Tribunalul Arad.

  • Elbert spune:

    It’s a shame you don’t have a donate button! I’d certainly donate to this brilliant blog!
    I suppose for now i’ll settle for bookmarking and adding your RSS feed to
    my Google account. I look forward to brand new updates and will
    share this site with my Facebook group. Talk soon!

  • whoah this weblog is fantastic i like studying your posts.Keep up the great work! You recognize, a lot of persons are hunting around for this info, you could aid themgreatly.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției