Violenţa domestică este din nefericire întâlnită zilnic, dar uneori cazurile sunt extrem de grave. Victimele sunt de cele mai multe ori femeile, iar după ce loviturile propriilor lor soţi se opresc, ramâne o tăcere profundă. Aceste victime pot să rămână cu sechele fizice și psihice pentru tot restul vieții.

De asemenea pentru aceste femei agresate, există mai multe campanii care le pot ajuta şi care le pot face să scape de frică şi de soţii lor abuzivi.

În seara zilei de 9 octombrie a.c., polițiștii din Șagu au fost sesizați despre faptul că o femeie a fost agresată de fostul ei soț, în vârstă de 52 de ani, din Șagu.

În urma loviturilor, femeia a fost transportată la spital, necesitând pentru vindecare 25-30 de zile de îngrijiri medicale. În cauză a fost întocmit un dosar penal, pe numele acestuia fiind emis un ordin de protecție provizoriu. Totodată, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind prezentat magistraților Judecătoriei Arad cu propunere de arestare preventivă.

În baza probatoriului administrat, magistrații Judecătoriei Arad au dispus arestarea preventivă a celui în cauză pentru 30 de zile, pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie

Polițiștii din Cărand cercetează şi ei un bărbat de 44 de ani, din aceeași localitate, care, în perioada 4-9 octombrie a.c. și-a agresat soția, lovind-o de perete și sucindu-i mâinile.

De asemenea, în aceeași perioadă ar fi amenințat-o în mod repetat cu acte de violență și i-ar fi înțepat anvelopele autotursimului. La plângerea penală a persoanei vătămate a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie, amenințare și distrugere, pe numele celui în cauză fiind emis un ordin de protecție provizoriu.

Alexandra Bruţiu

Recomandările redacției