arestUn bărbat îşi va petrece următoarele 30 de zile în arest IPJ, după ce a sustras mai multe bunuri dintr-o locuinţă din municipiul Arad.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, după ce în prealabil a fost începută urmărirea penală şi pusă în mişcare acţiunea penală, au înaintat instanţei de judecată propunerea de arestare preventivă a inculpatului Constantin Nicuşor Todea, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. Judecătorii din cadrul Judecătoriei Arad au admis propunerea procurorilor cu privire la inculpatul Todea Constantin Nicuşor, dispunând arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.

Probatoriul administrat în cauză, până la acest moment procesual, a relevat faptul că, în data de 11 spre 12 februarie, în jurul orei 24.00, numitul Constantin Nicuşor Todea, a pătruns prin escaladare, în locuinţa aparţinând persoanei vătămate A.D.A.M., situată în municipiul Arad, de unde a sustras două ceasuri de mână, un telefon mobil şi suma de 300 de lei, prejudiciul total ridicându-se la suma de 3.500 de lei. Urmărirea penală continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale. „Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

Recomandările redacției