Trei tineri din Checheci au fost arestați preventiv pentru că au amenințat și atacat trei polițiști, care le-au stricat petrecerea dată duminică în cartier.  „Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad au întocmit la data de 12.04.2020 un dosar de urmărire penală urmare faptului că la data de 12.04.2020, în jurul orei 17:20, urmare a unui apel din partea ofiţerului de serviciu, persoanele vătămate care făceau parte dintr-un echipaj de poliție s-au deplasat pe str. Şezătoarei din mun. Arad, unde se reclamase de către un vecin tulburarea liniştii şi ordinii publice”, spun procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad.

Polițiștii au ajuns la adresa indicată cu o autospeciala MAI și având în funcţiune semnalele acustice şi luminoase. Cele două persoane vătămate au observat mai multe persoane pe stradă dansând, cu muzică dată la volum tare. După ce au solicitat prin intermediul difuzorului autospecialei încetarea activităţii, lângă autovehicul au venit cei 3 inculpați care au început să profereze ameninţări cu acte de violenţă asupra membrilor echipajului, iar apoi i-a lovit. Ca urmare, au fost solicitate întăriri ofiţerului de serviciu, la fața locului ajungând un alt echipaj de poliție. La sosirea acestora, inculpații au lovit-o și pe a treia persoana vătămată, poliţist aflat în exercitarea atribuţiunilor de serviciu.

A fost atribuit număr unic de dosar penal şi a fost dispusă începerea urmăririi penale, respectiv punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de cei 3 inculpaţi cu privire la săvârşirea infracţiunilor de ultraj, lovire sau alte violențe, amenințare și tulburarea liniștii și ordinii publice.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Arad a admis propunerea procurorilor cu privire la cei 3 inculpaţi, dispunând arestarea preventivă a acestora pe o durată de 30 zile.

Cercetările continuă, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.

Recomandările redacției