Argentina şi Mexic vor produce pentru țările Americii Latine vaccinul anti-COVID dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford

0
230

„Laboratorul AstraZeneca a semnat un acord cu Fundaţia Slim pentru a produce între 150 şi 200 milioane de vaccinuri destinate întregii Americi Latine, cu excepţia Braziliei, ce vor fi disponibile pentru primul semestru din 2021 şi vor fi repartizate în mod echitabil între ţări, la cererea guvernelor”, a declarat Fernandez, într-o conferinţă de presă susținută miercuri.
Potrivit președintelui argentinian, producţia latino-americană va fi asigurată de Argentina şi Mexic, lucru care va permite un acces rapid şi eficace pentru toate ţările din regiune.
Anunţul a fost făcut în urma unei întâlniri între preşedintele Alberto Fernandez şi reprezentanţii la Buenos Aires ai AstraZeneca şi ai societăţii de biotehnologie mAbxience.
Potrivit lui Fernandez, acordul intervenit între laboratorul anglo-suedez AstraZeneca şi Fundaţia Carlos Slim, care va finanţa producţia, „permite să se ajungă la preţuri mai rezonabile”, între 3 şi 4 dolari doza.
Într-un comunicat de presă publicat ulterior declarației președintelui argentinian, biroul din Mexic al AstraZeneca a dat asigurări că producerea vaccinului se va face “fără beneficiu economic” pentru companie.
Magnatul mexican al telecomunicaţiilor Carlos Slim are afaceri în 17 ţări din America Latină. Potrivit clasamentului Forbes pe anul 2020, Slim deţine a 12-a avere din lume, estimată la 52,4 miliarde de dolari.
Mexicul se află pe locul al treilea în lume, după SUA şi Brazilia, în ce priveşte decesele provocate de noul coronavirus, 53.929, din 492.522 de cazuri de contaminare. La rândul său, Argentina a raportat, miercuri seară, un bilanţ total de 268.561 cazuri de infectare, dintre care 5.213 de decese, mai arată sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.