Dacă nu poate fi mutat în noul imobil din Grădişte, pentru că Maternul are întâietate, spitalul TBC va fi măcar renovat. De investiţii se va ocupa Arhiepiscopia Aradului, care a încasat bani ca şi chirie, de la Consiliul Judeţean, pentru această clădire retrocedată. Investiţia ar urma să fie suportată chiar din banii plătiţi chirie de CJA. Bolnavii nu vor fi relocaţi într-o altă unitate astfel că, lucrările se vor derula în timp ce aici se asigură actul medical.
„Am avut o întâlnire cu Înaltpreasfinţitul Timotei Seviciu, pentru a discuta despre situaţia Spitalului TBC, care funcţio­nează într-o clădire retrocedată către Arhiepiscopia Aradului. În cei patru ani de când imobilul este retrocedat, Consiliul Jude­ţean a plătit 777.000 de lei chirie pentru secţie. Arhiepiscopia va începe lucrări pentru a remedia problemele din această clădire, pentru a o renova. Arhiepiscopia a aşteptat până în acest moment în ideea că, spitalul TBC va fi mutat în imobilul nou construit în cartierul Grădişte. Desigur, s-a dorit ca lucrările de renovare să se desfă­- şoare într-o clădire goală. Având în vedere studiul care se realizează pentru a vedea dacă pot fi mutate două secţii din trei ale Spitalului Matern, în noua clădire din Gădişte, Spitalul TBC va rămâne în vechea clădire deocamdată. Este deci, de dorit ca lucrările de renovare să înceapă şi sunt încrezător că, în perioada următoare, Arhiepiscopia va reuşi să o renoveze pentru ca şi pacienţii din această clădire să beneficieze de condiţii minime desfăşurării actului medical.
Am înţeles că Arhiepiscopia a păstrat banii plătiţi de Consiliul Judeţean ca şi chirie pentru Spitalul TBC şi este dispusă să îi investească. Din păcate nu există altă soluţie decât ca lucrările să se desfăşoare în timp ce, în spital se desfăşoară act medical“, a spus Adrian Ţolea, preşedintele interimar al CJA.

Recomandările redacției