Arhivele Naţionale, nominalizate pentru premiul „Sediul străin de cercetare al anului 2014“

0
299

arhiveInstituţie de importanţă majoră pentru istoria oricărui popor, Arhivele Naţionale şi-au dovedit de-a lungul timpului rolul deosebit pe care-l joacă pe plan administrativ, ştiinţific şi cultural-educativ. Unul dintre segmentele esenţiale ale activităţii instituţiei noastre îl reprezintă accesul cetăţenilor (români şi străini) la cercetare în scopuri ştiinţifice sau jurnalistice prin intermediul sălilor de studiu, interesul acestora pentru documentare materializându-se în studii, articole, monografii, genealogii, biografii, lucrări de specialitate. În acest sens, se poate observa creşterea, an de an, a numărului cercetătorilor, ca o constantă a deschiderii manifestate de Arhivele Naţionale, a strategiei de relaţii publice şi comunicare, precum şi ca urmarea a asigurării unor servicii de calitate.
Serviciul Judeţean Arad al Arhivelor Naţionale a fost nominalizat să primească din partea Societăţii Maghiare pentru Cercetarea Istoriei Familiale, premiul Sediul de Cercetare al Anului 2014, categoria „sedii de cercetare din străinătate”. Acest premiu constituie o recunoaştere a ajutorului profesional acordat cercetătorilor de istorie familială de către Serviciul Judeţean Arad al Arhivelor Naţionale.
Cu această ocazie, vă anunţăm că vineri, 24 aprilie 2015, orele 13.00, va avea loc „Decernarea premiului pentru Sediul străin de cercetare al anului 2014”, în Sala Regele Ferdinand a Palatului Administrativ Arad. Evenimentul se desfăşoară sub patronajul Primăriei Municipiului Arad şi al Serviciului Judeţean Arad al Arhivelor Naţionale.
Este important de subliniat că şi-au anunţat prezenţa cercetători, istorici, profesori şi iubitori de istorie, care au frecventat de-a lungul vremii sala de studiu a arhivelor arădene.
Serviciul Judeţean Arad
al Arhivelor Naţionale
Pt. Şef Serviciu Mirela Pachiţa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.