Zeci de blindate ale armatei egiptene au fost desfăşurate miercuri în apropierea mulţimilor de susţinători ai preşedintelui islamist Mohamed Morsi la Cairo, relatează AFP şi Reuters.

O sursă oficială, citată de agenţia oficială Mena, a declarat că trupele au fost desfăşurate masiv în cartierele Nasr City, Heliopolis şi în apropiere de Universitatea din Cairo, în contextul în care un consilier al şefului statului a denunţat ‘o lovitură de stat militară’.

Armata a închis străzile care duc spre locurile de adunare ale susţinătorilor şefului statului în faţa Universităţii din Cairo la Gizeh, în sudul capitalei, potrivit jurnaliştilor AFP.

Televiziunile locale au indicat la rândul lor că armata a început să închidă mai multe străzi care duc spre piaţa Rabaa al-Adauiya din Nasr City, unde s-au adunat mii de manifestanţi pro-Morsi.

Tabăra lui Morsi a acuzat armata de ‘lovitură de stat’, după expirarea ultimatumului care îi cerea şefului statului să pună capăt gravei crize care afectează Egiptul şi după interdicţia ca preşedintele să părăsească teritoriul ţării.

Armata egipteană a negat, într-un comunicat oficial, că îi atacă pe susţinătorii lui Morsi la Cairo, spunând că doar asigură securitatea zonei.

În întreaga ţară, manifestaţiile masive ale opozanţilor, dar şi ale susţinătorilor lui Morsi au stârnit teama de noi violenţe, în contextul în care confruntările între cele două tabere s-au soldat cu 47 de morţi şi sute de răniţi de la 26 iunie.

 

 

(AS – editor: Ionuţ Mareş)

 

Lasă un răspuns

Recomandările redacției