Armata SUA a trimis 1.600 de militari în regiunea Washingtonului

0
408
WASHINGTON, DC - JUNE 02: Troops arrive at the Joint Force Headquarters of the D.C. National Guard on June 2, 2020 in Washington, DC. Protests continue to be held in cities throughout the country over the death of George Floyd, a black man who died in police custody in Minneapolis on May 25. (Photo by Drew Angerer/Getty Images)

Armata SUA a trimis 1.600 de militari în regiunea Washingtonului

Departamentul american al Apărării a trimis 1.600 de militari în regiunea Washingtonului, în contextul în care capitala americană, la fel ca principalele oraşe din Statele Unite, este teatrul unor manifestaţii care denunţă brutalitatea poliţiei şi rasismul, relatează Reuters, potrivit news.ro. Pentagonul a anunţat desfăşurarea trupelor după ce comandantul suprem Donald Trump a ameninţat luni că desfăşoară armata la Washington şi că este dispus să facă acelaşi lucru în oraşe în care autortităţile locale eşuează să controleze revoltele şi jafurile care pătează contestarea provocată de moartea lui George Floyd, un afroamerican ucis în timpul unei arestări de către Poliţia din Minneapolis.

Militari au fost postaţi în baze militare din regiunea capitalei americane – însă nu în oraş, a precizat un purtător de cuvânt al Pentagonului, Jonathan Rath Hoffman. Trupele sunt plasate în stare de alertă ”înaltă”, însă nu participă la operaţiunile autorităţilor civile, a subliniat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.