Selecţionerul echipei naţionale a Germaniei, Joachim Low, este principalul favorit să îl înlocuiască pe Arsene Wenger la conducerea tehnică a clubului Arsenal Londra, antrenorul francez urmând să fie demis la finalul sezonului, informează ESPN.
Arsenal traversează una dintre cele mai dificile perioade de când a fost preluată de către Arsene Wenger. După ce anul trecut a ratat prezenţa în Liga Campionilor pentru prima oară în ultimii 21 de ani, formaţia londoneză ocupă locul 6 în Premier League, după 29 etape, la 33 de puncte de liderul Manchester City.
Echipa de pe Emirates Stadium are patru înfrângeri consecutive, iar surse apropiate clubului susţin, conform ESPN, că jucătorii de bază şi-au pierdut încrederea în Wenger şi vor ca francezul, care mai are contract cu Arsenal până în 2019, să fie demis. Wenger, în vârstă de 68 de ani, o antrenează pe Arsenal Londra din 1996, perioadă în care echipa a cucerit 17 trofee, toate pe plan intern, inclusiv trei titluri de campioană a Angliei.
Antrenorul echipei AS Monaco, Leonardo Jardim, şi tehnicianul formaţiei Celtic Glasgow, Brendan Rodgers, sunt, de asemenea, apreciaţi de către conducerea clubului britanic, dar sursa amintită notează că Low ar fi candidatul ideal.
Low, în vârstă de 58 de ani, mai are contract cu Federaţia Germană de Fotbal (DFB) până la finalul Campionatului European din 2020. Totuşi, el ar putea fi tentat să încerce o nouă provocare la finalul Cupei Mondiale din Rusia, unde Germania va încerca să îşi apere trofeul cucerit în urmă cu patru ani, în Brazilia.

Recomandările redacției