Cenaclul de arte plastice din Nădlac a organizat în data de 19 mai 2018, „Expoziția de artă decorativă și design”, în incinta Casei de Cultură din localitate. Moderatorul acțiunii a fost dr. Mihai Moruzi, iar primarului ora­șului Nădlac, ing. Radu Ioan Mărginean, a felicitat creatorii de frumos, aducându-le cuvinte de laudă prin faptul că arta decorativă și designul, arta frumosului în general primește în viziunea artiștilor nădlăcani și funcțiuni multiple, abordate din viața cotidiană a omului.
Conf. Dr. Dagmar Maria Anoca a prezentat audienței cu dăruire și pasiune academică principalele caracteristici ale artei decorative în eseul „Arta, un domeniu de activitate umană”. Împletindu-se armonios cu arta, literatura a fost și ea prezentă la Nădlac prin lansarea volumului „Frunza”, eseu scris de Gabriela Adina Marco, tipărit cu ajutorul lui Adrian Ioanăș de la Editura Tiparnița (Arad), prezentat de prof. Floare Ranta Cândea, care a subliniat că acțiunea s-a desfășurat sub „semnul unui sincretism apar­te, în care arta și designul se îmbină armonios în culori și în cuvinte… iar frunza în această carte este un personaj de sine stătător, de di­ferite forme: ovală, rotundă, palmată, rozetată, având o caracteristică de sine stătătoare, frunza sinusată, frunza ce reprezintă omul care este însetat de dor, de lumină, de soare, de apă, de pământ…”
Lucrările, prezentate de prof. Ludovic Sosnak, au atras prin jocul culorilor, echilibrul dintre viziunea interioară, virtuozitatea, scânteia iubirii de frumos a artei picturale și a designului.
Au expus: Elena Stoinescu cu „Relicvar I, II, III, IV”, „Soare” – artă textilă, Felicia Baltă – ilustrații grafică volum „Frunza”, Maria Štefanko – acril, Dagmar Maria Anoca – exponate lemn, sticlă, fier forjat, Ludovic Sosnak – „Hidro Tornada Electrică” și computer art, Maria Amarghioalei – acril pe pânxă și „Fantezia copacului”, Mihai Moruzi – vitraliu pe sticlă, Ana Istrate – textil și tehnică mixtă, Ana Calianco – lucrări de design, tehnică mixtă.
Evenimentul a beneficiat de prezența unui numeros public iubitor de frumos și culoare care s-a regăsit fermecat în fața exponatelor ce au încântat văzul și mintea.
Ioana Nistor

Recomandările redacției