Asaltul Germaniei asupra României a atins cote alarmante

0
410

În plină campanie electorală pentru alegerile europarlamentare, postul naţional de radio al Germaniei a difuzat un aşa-zis documentar dedicat exclusiv demolării PSD. Spun aşa-zis, pentru că materialul s-a bazat doar pe declaraţiile adversarilor acestui partid, ale aşa- zisei drepte româneşti. Dacă documentarul ar fi fost difuzat de vreun post de radio obscur, am putea spune că a fost făcut la comanda celor din opoziţie, că este vorba despre obişnuita practică a partidelor româneşti abonate la putere de a plăti cu bani grei nişte mercenari din străinătate. Practica este veche, fiind folosită la fiecare rundă de alegeri parlamentare sau prezidenţiale, ştiut fiind faptul că electoratul român este uşor de prostit prin vehicularea unor minciuni grosolane dinafara ţării. Declaraţiile unui funcţionar amărât sunt prezentate drept poziţii oficiale ale ţărilor care îi adăpostesc pe aceşti năimiţi, iar românaşii noştri nici măcar nu cutează să pună la îndoială spusele lor.
De această dată, însă, nu vorbim despre aşa ceva, ci despre postul naţional de radio al Germaniei, indiciu clar că însăşi Germania este cea care atacă atât de virulent partidul de guvernământ al unei ţări membre a Uniunii Europene. Este un atac urât, de-a dreptul jegos, care demonstrează că popularii europeni nu se dau în lături de la nimic atunci când vine vorba despre interesele lor. Iar aceste interese sunt vizibile cu ochiul liber, familia popularilor europeni este în scădere de viteză, aşa că are nevoie de rezultate cât mai bune la alegerile europarlamentare, mai ales în ţările importante, ca mărime, ale UE. Or, România este a şaptea ţară, ba, dacă Marea Britanie iese definitiv, a şasea. Dincolo de acest interes al PPE, este interesul Germaniei să demoleze PSD, să aducă la guvernare partidele aşa-zise de dreapta, iar dacă PSD suferă o înfrângere catastrofală la alegerile europarlamentare, drumul spre un nou mandat al lui Iohannis şi spre prăbuşirea guvernării social democrate este netezit.În această cheie trebuie citită intervenţia absolut inadmisibilă a unei ţări în alegerile dintr-o alta. Repet, fiind vorba despre postul naţional de radio, atacul aparţine Germaniei, Germania, nu un obscur năimit, afirmă că statul român este condus de către un partid mafiot.
Ministrul Comunicațiilor, Alexandru Petrescu, a spus că documentarul realizat de postul național de radio din Germania este construit pe informații false, fiind prezentat în contextul alegerilor. Perfect adevărat, numai că, totodată, el a sugerat postului național de radio din România să realizeze un reportaj despre creșterea extremismului în Germania. O idee infantilă, taxată de către fostul ministru de Externe al României, Lazăr Comănescu. El îi atrage atenția lui Petrescu că este membru al Guvernului și că astfel de replici nu ajută, că în diplomație un demers serios reclamă întotdeauna o evaluare în prea­labil a posibilelor efecte, mai ales a șanselor de a le obține pe cele dorite. Sunt de acord cu el că nu prea ajută, dar este absolut obligatoriu ca Ministerul de Externe să reacţioneze la un asemenea atac mârşav. Desigur, ideea cu reportajul despre extremismul în creştere în Germania este o prostie, dar un răspuns ferm, demn, chiar diplomatic fiind, trebuie dat. Ministerul de Externe nu are dreptul să înghită la nesfârşit toate măgăriile spuse la adresa României, nu atunci când acestea aparţin unor personaje insignifiante, ci în momentul în care vorbim despre imixtiuni aparţinând clar unei ţări sau alteia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.