Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) anunţă, luni că a încheiat patru protocoale de co­la­borare, cele patru documente fiind încheiate cu SRI, Serviciul de Tele­comunicaţii Speciale, Ministerul Afa­cerilor Interne şi Parchetul General.
Protocoalele de colaborare au fost încheiate, potrivit ASF, în condiţiile legislaţiei în vigoare, de că­tre Autoritatea de Supraveghere Financiară cu alte instituţii, „în vederea îndeplinirii atribuţiilor conferite de legislaţia privind înfiinţarea, organizarea şi func­ţionarea ASF (OUG 93/2012), precum şi de reglementările sectoriale de pe pieţele supravegheate”, informează Mediafax.
Primul protocol, încheiat pe 31 martie 2005, priveşte organizarea cooperării între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Comisia Naţională a Va­lorilor Mobiliare (CNVM), încheiat de Comisie cu Parchetul General. Al doilea protocol, semnat pe 13 iunie 2013, face referire la schimbul de informaţii în vederea creşterii procentului de vehicule ru­tiere asigurate RCA, încheiat de ASF cu Ministerul Afacerilor Inter­ne, respectiv cu Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Autovehiculelor – DRPCIV.
Cel de-al treilea document, încheiat pe 16 mai 2014, a fost semnat de ASF cu Serviciul de Informaţii Române (SRI) şi are conţinut clasificat, în condiţiile legii. Autoritatea de Supraveghere Financiară transmite că acest protocol este fundamentat pe baza unor decizii ale Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. Al patrulea protocol, încheiat pe 24 octombrie 2017, priveşte furnizarea de telecomunicaţii speciale şi a fost încheiat de ASF cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

Recomandările redacției