Asfaltare de străzi în comuna Păuliș prin proiect aprobat în 2014 de Guvernul României

0
411

Acest proiect la care facem referire a fost aprobat de Guvern cu următoarea denumire: „Asfaltare străzi în comuna Păuliș locali­tățile Păuliș și Sâmbăteni“, proiectul încadrându-se în prevederile „Programului național de dezvoltare locală”.
Motivaționare necesară
paulis sambateniDezvoltarea economică și socială durabilă a comunei nu se poate realiza fără existența unei infrastructuri de bază. Infrastructura străzilor, slab dezvoltată, din comuna Păuliș este una din cauzele care îngrădesc dezvoltarea serviciilor de bază – transport public, accesarea serviciilor medicale, facilități culturale, recreaționale etc. Obiectivul propus spre finanțare face parte dintr-un ansamblu de proiecte de investiții și se încadrează în strategia de dezvoltare locală a comunei Păuliș.
Totodată, scopul proiectului se înscrie în „Strategia de dezvoltare Durabilă a județului Arad”, printre ale cărei priorități din punct de vedere social se enumeră:
– Îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din comuna Păuliș;
– Îmbunătățirea stării de sănătate a populației;
– Creșterea frecvenței școlare și scăderea abandonului școlar;
– Îmbunătățirea situației sociale și economice a locuitorilor din zonă;
– Stabilizarea socială a zonei, prin contribuția la reîntoarcerea locuitorilor plecați.
Șapte kilometri de străzi
Traseul proiectat, în lungime totală aproximativ 7 kilometri este alcătuit din 8 străzi: 4 străzi situate în localitatea Păuliș, respectiv 4 străzi amplasate în localitatea Sâmbăteni.
Lungimile pe fiecare stradă în parte sunt următoarele:
Localitatea Păuliș
– Strada 4: L = 1042,00 m;
– Strada 8: L = 272,00 m;
– Strada 9: L = 1189,00 m;
– Strada 10: L= 638,00 m;
Localitatea Sâmbăteni
– Strada 4: L = 1080,00 m;
– Strada 7: L = 1054,00 m;
– Strada 8: L = 911,00 m;
– Strada 9: L = 638,00 m.
Prin rețeaua de străzi proiectate este asigurat accesul locuitorilor din Păuliș și Sâmbăteni la drumurile județene DJ 708B (străzi Păuliș) și DJ 708C (străzi Sâmbăteni) și la drumul DN7 (străzile din Păuliș și din Sâmbăteni).
Menționăm așadar că prin rea­lizarea acestei investiții se asigură legătura cu drumurile județene (DJ 708B, DJ 708C) și naționale (DN7), respectând astfel obiectivele „Programului național de dezvoltare locală”. Lucrările de asfaltare a străzilor din comuna Păuliș vor continua și în anul 2015 până la finalizarea proiectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.