asfaltare1 asfaltare 2În aceste zile se finalizează lucrările la un obiectiv ce va aduce numai beneficii în zonă. „Asfaltarea drumului DC 80 Țela-Bulci este la final, în aceste zile încheindu-se lucrările de asfaltre efectivă a acestui drum de 3,6 km, lucrări începute prin 2012 când s-a făcut o primă porțiune de circa un kilometru“ ne spunea ieri edilul din Bata, Ion Micurescu
Trebuie precizat că vorbim de un drum ce leagă între ele cele două sate ale comunei: Țela și Bulci, facilitând accesul localnicilor din Bulci la drumul județean DJ 682 (prin Țela, firește) precum și la centrul de comună, localitatea Bata.
De asemenea, nu trebuie uitat că la Bulci se află câteva obiective turistice cunoscute, drumul facilitând accesul vizitatorilor la ele și – după cum ne preciza și viceprimarul comunei, Ladislau Heleport  – la unele activități devenite emeblematice, precum Festivalul „Folk Maris“.
„Nu putem ignora aspectul că aici, la Bulci, se găsește celebrul Castel Mocioni precum și mormintele mamei lui Alexandru Mocioni – ultimul proprietar dar și o abație benedictină. De asemenea, tot în cimitirul din sat se găsesc și mormintele unor personaje istorice precum generalul maghiar Gaal Laszlo. La Bulci, în parcul Castelului Mocioni se desfășoară cu succes,  de șase ediții, atât de apreciatul  Festival de Muzică Folk în aer liber Folk Maris“ – preciza vicele.
După asfaltare, pe aceeași por­țiune de drum mai vin făcute și alte câteva operațiuni, în perioada imediat următoare.
„Finanțarea acestei ample lucrări de modernizare a drumului DC80 – ce va mai avea câteva etape: realizare de acostamente de 75 cm pe ambele margini ale șoselei, realizare de podețe, la ieșirea spre drumurile de exploatare a unor porțiuni numite drumuri de picurare ș.a. – a venit exclusiv de la Consiliul Județean Arad, motiv pentru care le adresăm mulțumiri. Aceasta este în valoare de circa 18 miliarde lei vechi, bani primiți pe rând, în trei ani consecutiv. Întreaga lucrare face parte din efortul gene­ral de modernizare a comunei Bata, în întregul ei, ampla ac­țiune pe care am început-o încă de la primul meu mandat“ – ne mai spune în final și primarul Ion Micurescu.     (F.B.)

Recomandările redacției