Mare bucurie în această dimineață la Melbourne, unde reprezentanta gazdelor, Ashleigh Barty a câștigat turneul desfășurat în țara natală. Australianca de 25 de ani, care este numărul 1 mondial, a învins-o în finală pe Danielle Collins din Statele Unite (locul 30 WTA).

Partida a început echilibrat dar primul moment psihologic a avut loc la 3-2 pentru Barty. Aceasta a salvat o minge de break, și-a câștigat serviciul și imediat după aceea i-a luat break-ul lui Collins, câștigând apoi și setul cu 6-2. Americanca a replicat puternic în setul 2, ajungând să conducă cu 5-1. Australianca a revenit senzațional însă, ducând setul în tie-break, pe care l-a câștigat cu 7-2, încoronându-se campioană.

Pentru Ashleigh Barty este a treia victorie într-un turneu de Grand Slam, după succesele obținute la Roland Garros (2019) și Wimbledon (2021). Australia are parte de prima câștigătoare la Melbourne de la Chris O’Neill încoace, moment care se petrecea în 1978.

Finala masculină va avea loc mâine dimineață, începând cu ora 10.30 și îi va aduce față în față pe rusul Danil Medvedev și pe Rafael Nadal.

(foto: digisport.ro)

Recomandările redacției