Asociaţia Arad 2021 derulează proiectul „OpenEurope – din Arad în Europa, escală în..”

0
517

escala

Un nou proiect al Asociației Arad Capitală Europeană a Culturii 2021 este în plină desfășurare în această perioadă.

Se numeşte „OpenEurope – din Arad în Europa, escală în..” și își propune să facă cunoscut publicului larg specificul fiecărei țări din Uniunea Europeană.

Echipe de elevi coordonați de Oana Neamțu, inițiatoarea proiectului, vor alege o țară din Uniunea Europeană și se vor documenta asupra culturii, economiei, reliefului și gastronomiei din țara respectivă pentru ca la finalul ediției să realizeze evenimente de prezentare a fiecărui domeniu în parte, astfel încât arădenii să se poată familiariza cu informații despre țara aleasă ca și cum ar fi într-o călătorie.

Prima ediție a acestui proiect este în plină desfășurare, iar partenerul principal este Colegiul Naţional “Moise Nicoară”, mai exact elevii clasei a IX-a A, ai prof. Octavia Potocean.

„Pentru prima ediţie, elevii au ales Italia ca ţară de destinaţie. Sau poate, mai bine spus, pentru această primă ediţie, ţara care va avea ca destinaţie Aradul este Italia. Încercăm astfel să aducem un colţisor de Italia chiar aici, în Arad”, a declarat Oana Neamțu.

„Proiectul începe să prindă contur, am început să lucrăm împreună cu elevii acum trei săptămâni, timp în care s-au făcut cercetări pe diferite domenii: cultură, ştiinţe, sport, industrie, generalităţi. Elevii lucrează în echipe de maximum cinci persoane, şi generează împreună idei de evenimente pe care vrem să le aducem «în stradă», vor fi evenimente în mai multe locaţii din oraş. Cei implicați sunt foarte creativi, au idei foarte bune, iar acum suntem în faza în care cernem cele mai bune idei pe care să le materializăm ulterior”, a mai spus Oana Neamțu.

Prezentarea din cadrul primei ediţii a „OpenEurope – din Arad în Europa, escală în..” va avea loc în Săptămâna altfel, în zilele de 4,5 şi 6 aprilie 2015.

Oana Neamțu a mai spus că va lucra îndeaproape cu elevii conform unei planificări stabilite, că deocamdată este programată câte o întâlnire pe săptămână, la sfârşitul fiecărei întâlniri încercând să îi ghideze în legătură cu misiunile de îndeplinit până la următoarea.

Aceasta dorește implicarea librăriilor din oraş, poate chiar și a unor restaurante care să aibă inclus în meniu, timp de trei zile, în timpul prezentărilor finale, un preparat specific.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.