bilantAsociația „Arad Capitală Europeană a Culturii 2021” va începe, anul viitor, pregătirea dosarului pentru conceptul şi dosarul de candidatură pentru prestigiosul titul.
De asemenea, la începutul anului care vine, unul dintre primele proiecte ale Asociației va fi cel intitulat „Fii ambasador al Aradului”, care se va adresa în principal tineri­lor și va avea ca scop promovarea orașului nostru și stimularea sentimentului de patriotism local.
„Principalul obiectiv al Asociației Arad Capitală Europeană a Culturii 2021 pentru anul 2015 este elaborarea dosarului de candidatură până în luna septembrie. De asemenea, ne pro­punem elaboarea, până cel mai târziu la finalul lunii februarie, a conceptului de candidatură. Ţin să precizez că încă din 2014, chiar înainte de înființarea Asociației am avut mai multe consultări cu actori ai vieții culturale arădene, organizații profesio­nale, ligile studenților, asociațiile minorităților naționale, uniunile scriitorilor și ale artiștilor plastici, precum și organizațiile fotografilor, respectiv Foto Club Pro Arad și Foto Club Arad, Rotary Club și mulți alții. Ne propunem să fructificăm concluziile acestor consultări”, a declarat Andrei Ando, director executiv al „Asociației Arad Capitală Europeană a Culturii 2021”.
Asociaţia „Arad Capitală Europeană a Culturii” a luat ființă la 1 octombrie 2014, iar la puțină vreme s-au alăturat organizației cei trei angajați: Oana Neamțu, Adrian Sereș și Cristina Lazurca, cu responsabilități în scrierea de proiecte, relații internaționale și comunicare.
Printre evenimentele organizate de Asociația „Arad Capitală Europeană a Culturii 2021” până în acest moment se numără conferințele des­pre Revoluția din Decembrie 1989 găzduite de Colegiul Național „Pre­parandia – Dimitrie Țichindeal”, Co­le­giul Național „Elena Ghiba Birta”, Colegiul Național „Moise Nicoară” și Colegiul Economic, avându-i ca invitați pe scriitoarea Lavinia Betea, actorul Valentin Voicilă, lider revo­luționar, jurnalistul Emil Șimăndan, autor al mai multor volume despre revoluție și liderul revoluționar Attila Duka.
Seria de conferințe s-a încheiat cu comemorarea celor 24 de eroi martiri arădeni, comemorare care a avut loc în Sala Ferdinand a Palatului Administrativ cu participarea oficialităților locale și județene, dar și a reprezentanților revoluționarilor.  Cu această ocazie a avut loc și o expoziție dedicată Revoluției din Decembrie 1989, organizată în cola­- borare cu Complexul Muzeal Arad.
Asociația s-a mai implicat în lansarea volumelor „Arad. Poeme” de Valentin Voicilă și „Vă iubesc, arădeni”, dialoguri între Emil Șimăndan și Valentin Voicilă, dar și în lansarea celei de-a XV-a ediții a calendarului despre Arad a artistului Mihai Takacs, în „Spectacol de iarnă”, al grădiniței Bambi din Arad și a organizat spectacolul de colinde susținut la Ambasada României în Republica Cehă de ansamblul arădean „Sânzienele”.
Tot în această perioadă și tot sub egida Asociației „Arad Capitală Europeană a Culturii 2021” a avut loc prima ediție a proiectului „Vino să citim împreună”, organizat în colaborare cu Librăria Scienta, un proiect care își pro­- pune promovarea lecturii ca modul cel mai accesibil de petrecere a timpului liber pentru părinți și copii. De men­țio­nat ar fi și aportul pe care Asociația l-a avut la organizarea primei ediții a Fes­tivalului de Film Documentar FARAD, prin asigu­rarea suportului logistic.

  • Cetatean spune:

    Dar ce facem cu multimea de cladiri in ruine, strazi neasfaltate, fara canalizare, fara lumina, unele pline de gunoaie ? Asa arata o viitoare „capitala” ? Fapte, nu vorbe !

  • un filarmonist spune:

    Filarmonica mai exista? Sau „conducerile intelepte” ai ultimilor sapte ani au reusit sa distruga ceea ce aradenii au visat si au realizat in urma cu 120 de ani?

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției